Ο Τραμπ απειλεί την Ινδία με συνέπειες για την αγορά S-400 από τη Ρωσία: «Θα δουν τι θα πάθουν»

Ο Τραμπ απειλεί την Ινδία με συνέπειες για την αγορά S-400 από τη Ρωσία: «Θα δουν τι θα πάθουν»

Η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για τη συμφωνία των S-400, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο CAATSA, που είναι η ίδια σαρωτική νομοθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία

donald-trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ απείλησε την Ινδία ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες λόγω της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Triumph S-400, το οποίο θα δώσει στον στρατό της Ινδίας τη δυνατότητα να καταρρίψει αεροσκάφη και πυραύλους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο ο Αμερικανός Πρόεδρος είπχε χαρακτηριστικά πως η Ινδία θα δει τι θα πάθει και όταν ρώτησε ο δημοσιογράφος να διευκρινιστεί πότε, ο Τραμπ κατηγορηματικά είπε "πιο σύντομα από ότι νομίζουν"

Η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο CAATSA, που είναι η ίδια σαρωτική νομοθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Η συμφωνία του Νέου Δελχί με τη Μόσχα ολοκληρώθηκε στο περιθώριο συνόδου κορυφής στην Ινδία με τους δύο ηγέτες Βλαντιμίρ Πούτιν και Νάρεντρα Μόντι να είναι παρόντες. Η σύμβαση υπολογίζεται σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης