Δοχεία με χλώριο κατέληξαν σε τζιχαντιστές στη Συρία

252098

Όπως αναφέρει το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα και κατάφεραν να κατασχέσουν τουλάχιστον δύο βαρέλια με χλώριο

Στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν δοχεία με χλώριο, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία.

Όπως αναφέρει το Κέντρο, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν σε μαχητές του Μετώπου αλ Νούσρα και κατάφεραν να κατασχέσουν τουλάχιστον δύο βαρέλια με χλώριο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο χωριό Αλ-Λατάμα, τέσσερις μαχητές του μετώπου αλ Νούσρα, αλλά και δύο μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη έχασαν τη ζωή τους.

«Το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου μια ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αρχηγείο μονάδας του μετώπου αλ Νούσρα. Τέσσερις μαχητές και δύο υπάλληλοι των Λευκών Κρανών σκοτώθηκαν στη συμπλοκή. Πήραν δύο δοχεία με χλώριο από το αρχηγείο», αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα δοχεία με το χλώριο μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού και παραδόθηκαν στην οργάνωση Hurras al Din, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το ρωσικό κέντρο για τη συριακή συμφιλίωση έχει τονίσει πολλές φορές ότι οι τρομοκράτες στη Συρία προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ουσίες με βάση το χλώριο εναντίον των συμμετεχόντων σε στημμένες χημικές επιθέσεις, με σκοπό να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.

Το Κέντρο έχει τονίσει επίσης ότι η οργάνωση Hurras al-Din βοηθούσαν στην προετοιμασία των περιοχών όπου θα εκραγούν τα δοχεία με το χλώριο για την κινηματογράφηση των στημμένων χημικών επιθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις