Ιταλία: Ο Σαλβίνι υποδέχθηκε την Μαρίν Λεπέν και συμμετείχαν σε κοινό πάνελ

Ιταλία: Ο Σαλβίνι υποδέχθηκε την Μαρίν Λεπέν και συμμετείχαν σε κοινό πάνελ

Ο Ματέο Σαλβίνι υποδέχθηκε στη Ρώμη την Μαρίν Λεπέν και συμμετείχαν σε πάνελ ιταλικού συνδικάτου – Οι δύο πολιτικοί έχουν σύμπνοια στις θέσεις για το μεταναστευτικό, ένα από τα θέματα τριβής ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες

lepen_salvini
Το «μαύρο πρόβατο» της Ε.Ε, Ματέο Σαλβίνι,που έχει κάνει άνω-κάτω Βρυξέλλες και Βερολίνο με τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό και τον προϋπολογισμό, υποδέχτηκε σήμερα στη Ρώμη τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης βρέθηκε τετ-α-τετ με την επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» στη Ρώμη.

Σαλβίνι και Λεπέν συμμετείχαν σε πάνελ ιταλικού συνδικάτου. Ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια «εναλλακτική λύση στην ΕΕ».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Λεπέν αποδέχθηκε την πρόσκληση ιταλικού συνδικάτου για τη συμμετοχή της σε πάνελ με τον Σαλβίνι στο πλευρό της.

«Οι ιδέες μας φθάνουν στην εξουσία της Ευρώπης», είχε δηλώσει η Λεπέν νωρίτερα στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1».

Η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου» βρέθηκε στην «αιώνια Πόλη», στο πλευρό του φίλου της που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών με τον οποίο υπάρχει σύμπνοια στο μεταναστευτικό, ένα από τα καυτά θέματα για τα οποία ερίζουν Βρυξέλλες και Ρώμη.

Ο Σαλβίνι δίνει μία ακροδεξιά προσέγγιση στο θέμα του μεταναστευτικού ενώ η Λεπέν προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους εκμεταλλευόμενη τον άνεμο του λαϊκισμού που πνέει στην Ευρώπη, σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης