Τουρκία: Νέες διώξεις κατά βουλευτών για προσβολή του Ερντογάν

1067852589

Η εισαγγελία της Άγκυρας ετοίμασε δικογραφίες σε 12 βουλευτές του HDP για "διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας" και σε τρεις βουλευτές του CHP για "προσβολη του ΠτΔ".

Νέες δικογραφίες : Κατηγορίες σε 3 βουλευτές του CHP για "προσβολή του Ερντογάν" και σε 12 βουλευτές του HDP για αδικήματα "τρομοκρατίας"

Η εισαγγελία της Άγκυρας ετοίμασε δικογραφίες σε 12 βουλευτές του HDP για "διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας" και σε τρεις βουλευτές του CHP για "προσβολη του ΠτΔ".

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού οι βουλευτές του HDP είναι οι εξής: Αϊχάν Μπιλγκέν, Αϊς΄Ατζάρ Μπασαράν, Αλιτζάν Ονλού, Μπερντάν Οζτούρκ, Μπεντιά Οζκιόκτσε Ερτάν, Φελεκνάς Ουτζά, Φιλίζ Κερεστετζί, Κεμάλ Μπουλμπούλ, Μεράλ Ντανίς Μπεστάς, Ιμάμ Τστσιέρ, Νιμετουλλάχ Ερντογμούς και Περβίν Μπουλντάν.

Τα ονόματα αυτά, αναφέρεται πως με ομιλίες που έκαναν ¨κατά¨ της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, διέπραξαν αδίκημα.

Ενώ οι τρεις βουλευτές του CHP που κατηγορούνται για ¨προσβολή του ΠτΔ¨, είναι οι Τσετίν Οσμάν Μπουντάκ, Ερντίν Μπιρτσάν και Αϊκούτ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του συντάγματος οι δικογραφίες που εμπεριέχουν αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών αυτών, στάλθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να πάνε από εκεί στο προεδρείο της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thomascook

Ο Πέτερ Φανκχάουζερ, εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η ευθύνη για την κατάρρευση μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών - Ερωτηθείς για τον μισθό του, ανέφερε ότι δεν τον όρισε ο ίδιος, ούτε αποφάσισε για τα μπόνους

children

Από τα 676 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο το 2018, περίπου τα 227 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα ή υπέρβαρα – Περίπου 340 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

poutin

Εκρπόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως Κούρδοι και Σύριοι είχαν συμφωνήσει, με ρωσική παρέμβαση, ώστε οι πρώτοι να παραδώσουν τον έλεγχο της περιοχής που βρίσκονταν, στη Συρία, στα συριακά στρατεύματα