Μεξικό: Συνελήφθη ζευγάρι ύποπτο για τις δολοφονίες δέκα γυναικών

Μεξικό: Συνελήφθη ζευγάρι ύποπτο για τις δολοφονίες δέκα γυναικών

Το κίνητρο των φόνων δεν έχει γίνει ακόμη σαφές - Οι αστυνομικοί βρήκαν μια μαύρη σακούλα με ανθρώπινα λείψανα σε βρεφικό καροτσάκι που κρατούσε το ζευγάρι

coup__9
Η αστυνομία του Μεξικού συνέλαβε ένα ζευγάρι το οποίο βαρύνουν υποψίες ότι ενέχεται στις δολοφονίες τουλάχιστον δέκα γυναικών και την πώληση ενός κοριτσιού ηλικίας δύο μηνών, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Ο Αλεχάντρο Γκόμες, γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας του Μεξικού, η οποία γειτονεύει με την πρωτεύουσα, εξήγησε σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι το ζευγάρι μπήκε στο στόχαστρο των αρχών κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργούσαν για την εξαφάνιση τριών γυναικών, μία από τις οποίες χάθηκε μαζί με το μωρό της.

Ο άνδρας και η γυναίκα συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς αποχωρούσαν από ένα σπίτι στο Εκατεπέκ, προάστιο της πόλης του Μεξικού, με ένα βρεφικό καροτσάκι, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί ήλπιζαν να βρουν το αγνοούμενο βρέφος, αφηγήθηκε ο Γκόμες στο βίντεο.

Αντί γι' αυτό, στο καροτσάκι βρήκαν μια μαύρη σακούλα που περιείχε ανθρώπινα λείψανα.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι πέταξε κι άλλα ανθρώπινα λείψανα πρόσφατα στην ίδια περιοχή. Στην ανάκριση ο άνδρας, που κατονομάστηκε από τις αρχές ως Χουάν Κάρλος Ν., παραδέχθηκε ότι πήρε μέρος στις δολοφονίες τουλάχιστον δέκα γυναικών, τόνισε ο Γκόμες.

Το κίνητρο των φόνων αυτών δεν έχει γίνει ακόμη σαφές.

Κλείσιμο
Το ζευγάρι ομολόγησε ότι πούλησε το βρέφος, ηλικίας δύο μηνών, το οποίο βρέθηκε και παραδόθηκε στη γιαγιά του. Το ζευγάρι το οποίο αγόρασε το βρέφος συνελήφθη, ανέφερε ο Γκόμες.

Χιλιάδες γυναίκες έχουν εξαφανιστεί ή δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια της ραγδαίας κλιμάκωσης της βίας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, τουλάχιστον 2.585 γυναίκες πιστεύεται πως δολοφονήθηκαν πέρυσι, από 1.755 το 2015.

Οι περισσότεροι φόνοι καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Μεξικού, την πολυπληθέστερη της χώρας. Το Εκατεπέκ έχει γίνει πλέον διαβόητο, καθώς θεωρείται το επίκεντρο του κύματος δολοφονιών γυναικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης