«Απέλυσαν» τον διάσημο Τούρκο ροκ ιμάμη που είχε γίνει παγκόσμιο viral

«Απέλυσαν» τον διάσημο Τούρκο ροκ ιμάμη που είχε γίνει παγκόσμιο viral

H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων τον έπαυσε από την ιδιότητα του τον Αχμέτ Τουζέρ, καθώς παραβιάζει τον κώδικα της Diyanet, που προβλέπει ότι οι θρησκευτικές λειτουργίες θα πρέπει να προαγματοποιούνται σε συμφωνία με τα ισλαμικά ήθη

imam
Στην απόφαση να απολύσει τον διάσημο ιμάμη-ρόκερ, Αχμέτ Μουχζίν Τουζέρ η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, με το αιτιολογικό ότι αντιβαίνει στις ηθικές αρχές του Ισλάμ.

Ο Τουζέρ, ένας ιμάμης από την Αττάλεια του οποίου η ροκ μπάντα "FiRock" έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από το 2015, τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόταν υπό έρευνα από την Διεύθυνση (Diyanet).

Εργαζόταν ως ιμάμης από το 1990 και είναι ιδρυτής και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος που προωθεί το Ισλάμ μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του.

Σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Demirören μετέδωσε ότι η Διεύθυνση αποφάσισε να τον παύσει από την ιδιότητα του ιμάμη, καθώς παραβιάζει τον κώδικα της Diyanet, ο οποίος προβλέπει ότι οι θρησκευτικές λειτουργίες θα πρέπει να προαγματοποιούνται σε συμφωνία με τα ισλαμικά ήθη.

Rock 'N' Roll Islam - Meet Turkey’s Controversial Imam

Κλείσιμο
Η μπάντα του Τουζέρ είχε λάβει την άδεια παλιότερα από την Diyanet για συναυλίες στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, δεν του έδωσε την άδεια για συναυλία στην Πορτογαλία, αφότου το όνομα του ροκ ιμάμη είχε γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Ο Τουζέρ ισχυρίζεται ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του καθώς προσπαθεί να στρέψει τους ανθρώπους στο Ισλάμ μέσω της μουσικής. Παραδέχθηκε ότι η μουσική, η φιλοσοφία, η λογοτεχνία και το θέατρο είναι απαραίτητα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας ενός ιμάμη. Μία άποψη που δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι τουρκικές αρχές.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Hurriyet, θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Turkey: Ahmet Tüzer, imam and rocker
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης