Dimitri ονομάζεται ο νεαρός που πόζαρε με προτεταμένο δάκτυλο δίπλα στον Μακρόν

Dimitri ονομάζεται ο νεαρός που πόζαρε με προτεταμένο δάκτυλο δίπλα στον Μακρόν

Ο 19χρονος Dimitri έκανε την άσεμνη χειρονομία και ανέβασε τη selfie στο Ιnstagram προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην πολιτική σκηνή

makron1
Ένας 19χρονος με ελληνικό όνομα έκανε την άσεμνη χειρονομία ποζάροντας δίπλα στον Εμανουέλ Μακρόν και προκαλώντας πολιτικό σεισμό στη Γαλλία.

Η selfie με τον Γάλλο πρόεδρο και δύο μαύρους νεαρής ηλικίας να ποζάρουν στο φακό- ο ένας με προτεταμένο δάκτυλο-ανέβηκε στο Instagram από τον Dimitri 19 ετών, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Για τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το Σάββατο στο νησί Σεν Μαρτέν διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα πρωτοκλασάτα στελέχη της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Το φωτογραφικό καρέ τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Άγιο Μαρτίνο, στις γαλλικές Αντίλλες. Δύο νεαροί μαύροι περιστοιχίζουν τον Μακρόν.Ο ένας δεν φοράει μπλούζα και κάνει την άσεμνη χειρονομία.

makronxeironomia


«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε ένα tweet η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Ο μαύρος άνδρας με το προτεταμένο δάκτυλο δεν έχει μιλήσει προς το παρόν στα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζοντας την πράξη του. Ωστόσο, ο ξάδερφός του έσπευσε να τον ξελασπώσει μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien».

Ο Ρεόλφ Φλεμίνγκ προσπάθησε να εξηγήσει την αντίδραση του 19χρονου Dimitri.

Κλείσιμο
«Η χειρονομία αυτή δεν ήταν για τον πρόεδρο», έσπευσε να υποστηρίξει ο 22χρονος Φλεμίνγκ που έχει «φάκελο» στην αστυνομία. Ο νεαρός είχε καταδικαστεί για ληστεία, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Ο ξάδερφός μου λυπάται για την έκταση που έλαβε αυτή τη διαμάχη... Ο πρόεδρος είναι σαν ένας μεγάλος αδελφός για εμάς. Μας αρέσει πολύ, είναι καλός άνθρωπος... Ήταν μια έκπληξη όταν έφτασε, δεν το περιμέναμε. Είναι σαν να το έστειλε ο Θεός! Ο Θεός βλέπει ότι πολλά πράγματα δεν πάνε καλά εδώ... Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που ήρθε να δει τι συμβαίνει πραγματικά», επισημαίνει ο Φλεμίνγκ.

Η επίσκεψη του Μακρόν στο νησί Άγιος Μαρτίνος σημειώθηκε ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Irma» που σάρωσε σχεδόν τα πάντα στην περιοχή.

«Ο πρόεδρος μου έδωσε πολλά κίνητρα.Σκέφτομαι να φύγω από το νησί. Θα ήθελα να εργαστώ ως υδραυλικός. Εάν μπορώ να ακολουθήσω μια εκπαίδευση, θα το κάνω», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης