Ψυχικές παθήσεις: Πιο συχνή αιτία επίσκεψης σε γιατρό στην Αυστραλία

Ψυχικές παθήσεις: Πιο συχνή αιτία επίσκεψης σε γιατρό στην Αυστραλία

Σύμφωνα με έρευνα του Βασιλικού Οργανισμού Γενικών Γιατρών, οι μισοί ασθενείς υποστηρίζουν ότι η ψυχική υγεία του ανησυχεί περισσότερο – Έπονται οι ασθένειες του αναπνευστικού, τα μυοσκελετικά και τα προβλήματα στον μεταβολισμό

depressed
Οι ψυχικές παθήσεις είναι η πιο συχνή αιτία για την οποία κάποιος επισκέπτεται τον γιατρό, ενώ έπονται οι ασθένειες του αναπνευστικού, τα μυοσκελετικά και τα προβλήματα του μεταβολισμού, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βασιλικός Οργανισμός Γενικών Γιατρών της Αυστραλίας.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα σε 1.500 γενικούς γιατρούς οι μισοί από τους οποίους αναγνώρισαν ότι η ψυχική υγεία είναι το θέμα εκείνο που τους ανησυχεί περισσότερο για το μέλλον. Η έρευνα που χρησιμεύει επίσης ως ανάλυση του επαγγέλματος των γενικών γιατρών την Αυστραλία, διαπιστώνει ότι το 45% των ασθενών είναι γυναίκες και το ποσοστό αυτό ολοένα αυξάνεται.

Σχεδόν το 90% των Αυστραλών επισκέπτεται κάθε χρόνο έναν γενικό γιατρό, ενώ η πλειοψηφία τους επισκέπτεται τον οικογενειακό τους γιατρό πάνω από μία φορά τον χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης