Με 500.000 δολάρια γίνεσαι Τούρκος πολίτης

turkish_lira

Η Τουρκία μείωσε σημαντικά τα οικονομικά και επενδυτικά κριτήρια για ξένους που θέλουν την τουρκική υπηκοότητα – Αγωνιώδης προσπάθεια του Ερντογάν να τονώσει τις επενδύσεις 

Τουρκική υπηκοότητα έναντι μειωμένων οικονομικών και επενδυτικών κριτηρίων προσφέρει πλέον η Τουρκία, θέλοντας να τονώσει τις επενδύσεις και την λίρα, που κατρακυλά το τελευταίο διάστημα.

Οι νέες ρυθμίσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπουν τον περιορισμό της αξίας σε ξένο νόμισμα των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, των τραπεζικών καταθέσεων, της ιδιοκτησίας ακινήτων ή της κατοχής τουρκικών ομολόγων, που πρέπει να έχει ένας ξένος για να αποκτήσει το δικαίωμα στην τουρκική υπηκοότητα.

Ειδικότερα, από 2 εκατομμύρια δολάρια το ποσό της απαιτούμενης επένδυσης σε πάγια κεφάλαια μειώθηκε στα 500.000 δολάρια, ενώ το ύψος των καταθέσεων από 3 εκατομμύρια δολάρια περιορίζεται στα 500.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ξένοι μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες, αν κατέχουν ακίνητη περιουσία ύψους 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια, έναντι του 1 εκατ. δολαρίων που προβλέπονταν πριν, καθώς και αν κατέχουν τουρκικά ομόλογα αξίας 500.000 δολαρίων για τρία χρόνια, αντί 3 εκατ. δολαρίων προηγουμένως.

Επίσης, μειώνεται στο μισό -από τους 100 στους 50- ο αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να απασχολούν όσοι κάνουν αίτηση για να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

reitsel_kai_mporis_tzonson

Ο διχασμός στην οικογένεια Τζόνσον είναι όμοιος με αυτόν που βιώνουν πολλά νοικοκυριά από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε σε ποσοστό 52% την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016