ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ έκλεισε συμφωνία με τον ανακριτή Μιούλερ

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ έκλεισε συμφωνία με τον ανακριτή Μιούλερ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του συμφώνησε να συνεργαστεί με τον ανακριτή Μιούλερ – Θα δηλώσει ένοχος στο δικαστήριο για να αποφύγει μια δεύτερη δίκη με νέες διώξεις

manafort
«Πονοκέφαλο» στο Λευκό Οίκο προκαλεί η συμφωνία του πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, που εξετάζει την υπόθεση ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Πολ Μάναφορτ δήλωσε ένοχος για δύο εγκληματικές πράξεις, ως μέρος της συμφωνίας του με τον ειδικό ανακριτή, ενώ συμφώνησε να συνεργαστεί περαιτέρω μαζί του.

Ο πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την ενοχή του στο αδίκημα της συνωμοσίας κατά των ΗΠΑ και το αδίκημα της συνωμοσίας για την παρεμπόδιση δικαιοσύνης.

Τον περασμένο μήνα, ο Μάναφορτ καταδικάστηκε για απάτη, τραπεζική απάτη και απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών.


Ο Μάναφορτ, 69 ετών, θεωρούνταν ότι βρισκόταν στο στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον έχει κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην συνεργάτη του.


Οι κατηγορίες στη δεύτερη δίκη συμπεριελάμβαναν ξέπλυμα χρημάτων, συνωμοσία για την εξαπάτηση των ΗΠΑ και προσπάθεια για επηρεασμό μαρτύρων. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Με τη συμφωνία και την ομολογία ενοχής, ο Μάναφορτ αποφεύγει μια μακρά δίκη.

Κλείσιμο
Οι δικαστές παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο πολυτελής τρόπος ζωής του Μάναφορτ δικαιολογούνταν μόνο λόγω της τραπεζικής και φορολογικής απάτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης