Η Τουρκία ερευνά 15 Κύπριους για κατασκοπεία στα κατεχόμενα

Η Τουρκία ερευνά 15 Κύπριους για κατασκοπεία στα κατεχόμενα

Τα ονόματα των Κυπρίων βρέθηκαν στην ατζέντα του Μεχμέτ Μπεσίμογλου, του Τούρκου που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κύπρου στην Αμμόχωστο

bes
Λίστα με 15 ονόματα Κυπρίων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας στα κατεχόμενα, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με το hurriyetdailynews.com, η προ ημερών σύλληψη του τουρκοκύπριου Μεχμέτ Μπεσίμογλου, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα και τις τουρκικές αρχές, εντοπίστηκε να κατασκοπεύει τα στρατεύματα και το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και αποκαλύφθηκαν άλλα 15 ονόματα, τα οποία ενδέχεται να είναι συνεργάτες ή αποδέκτες των πληροφοριών που μετέφερε ο Τούρκος «κατάσκοπος», για λογαριασμό της κυπριακής πλευράς.

Τα 15 ονόματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν στην ατζέντα του Μπεσίμογλου, σε συγκεκριμένη θέση με σαφή παραπομπή. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο 70χρονος κατάσκοπος, πάνω στη σύγχυσή του, ομολόγησε πως δουλεύει ως κατάσκοπος της κυπριακής πλευράς τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι λάμβανε χρήματα για φωτογραφίες που έπαιρνε απο στρατιωτικές θέσεις και εκκλησίες στην περιοχή της Αμμωχόστου.

Ο Μπεσίμογλου δήλωσε στις τουρκικές αρχές ότι στο διάστημα των πέντε χρόνων, είχε στείλει τουλάχιστον 250 φωτογραφίες στην κυπριακή πλευρά, με αποδέκτη συγκεκριμένο μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Την Παρασκευή, το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του 70χρονου Μεχμέτ Μπεσίμογλου, έως ότου δικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, έχει ταυτοποιηθεί ο Κύπριος πράκτορας που επικοινωνούσε με τον Μπεσίμογλου και πιστοποιήθηκε ότι είναι μέλος των κυπριακών μυστικών υπηρεσιών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Μπεσίμογλου πρόλαβε και απέσυρε τα χρήματα που είχε λάβει από τους Κύπριους για την παροχή των φωτογραφιών, ώστε να καλύψει τα ίχνη του. Ως εκ τούτου, κρίθηκε από το δικαστήριο ύποπτος φυγής και για τον λόγο αυτόν, μεταξύ άλλων, διατάχθηκε η κράτησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης