Πολωνία: Αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση

zloti_09_2

Στα 522,6 ευρώ θα ανέβει ο μικτός κατώτατος μισθός στην Πολωνία

Ο μικτός κατώτατος μισθός στην Πολωνία θα ανέβει το 2019 στα 2.250 ζλότι, δηλ. 522,6 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,1%, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το ωρομίσθιο θα ανέλθει στα 14,7 ζλότι, δηλ. 3,4 ευρώ, διευκρίνισαν ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και η υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ελζμπιέτα Ραφάλσκα, στη διάρκεια επίσκεψής χθες στην επαρχία, μεταδίδουν σήμερα πολωνικά ΜΜΕ.

Η καλή οικονομική κατάσταση της χώρας επιτρέπει μια αύξηση αρκετά σημαντική, σε συμφωνία με τον ρυθμό ανάπτυξης (4,6% το 2017, προβλεπόμενος: 3,8% το 2018) και τη μείωση της ανεργίας, εξήγησαν οι δύο αξιωματούχοι.

Οι αριθμοί αυτοί, που ανακοινώθηκαν έξι εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που θα είναι ένα πρώτο σημαντικό τεστ για τους συντηρητικούς οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία από τον Οκτώβριο του 2015, είναι σαφώς ανώτεροι εκείνων που είχε προβλέψει η κυβέρνηση.

Ο μικτός κατώτατος μισθός αντιπροσωπεύει το 47,2% του μικτού μέσου μισθού που προβλέπεται από τους στατιστικολόγους για το 2019. Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν ανταποκρίνονται σχεδόν ακριβώς στις απαιτήσεις που διατύπωσε το συνδικάτο Αλληλεγγύη, το οποίο γενικά πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). Αντίθετα, είναι σαφώς μικρότερες εκείνων του άλλου μεγάλου κεντρικού συνδικάτου OPZZ.

Ο καθαρός κατώτατος μισθός στην Πολωνία θα αντιστοιχεί περίπου σε 380 ευρώ το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kim

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις Yongbyon, στις οποίες εκτιμάται ότι έγινε όλη η παραγωγή του πλουτωνίου για τους βαλλιστικούς πυραύλους - Περισσότερα περίμενε η Ουάσιγκτον

kaps_09

Το Pop & Rest που διαθέτει  αυτές τις μικρές «κάψουλες»  με τοίχους βαμμένους σε σκούρες αποχρώσεις και δωμάτια αρωματισμένα με λεβάντα, υποδέχεται κατά μέσον όρο 30-35 πελάτες την εβδομάδα

nobel

Κατηγορείται για δύο υποθέσεις βιασμού το 2011, αλλά και διαρροή ονομάτων επτά πρώην νικητών του Νόμπελ - Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως έξι έτη - Το 2006 είχε επιχειρήσει να θωπεύσει τα οπίσθια της  πριγκιπισσας Βικτόρια - Ποιήτρια και πρώην μέλος της Ακαδημίας η σύζυγός του