Η Herald Sun στηρίζει με ένα «μη πολιτικώς ορθό» πρωτοσέλιδο τον δημιουργό του «ρατσιστικού» σκίτσου για τη Σερένα Γουίλιαμς

Η Herald Sun στηρίζει με ένα «μη πολιτικώς ορθό» πρωτοσέλιδο τον δημιουργό του «ρατσιστικού» σκίτσου για τη Σερένα Γουίλιαμς

Ο καρτουνίστας Μαρκ Νάιτ απεικόνισε πρόσφατα σε σκίτσο του τη θρυλική τενίστρια ως υπερμεγέθες μωρό που κλαίει υστερικά επειδή χάνει

serenaaa
Είναι μία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Αυστραλία και εργοδότης του καρτουνίστα Μαρκ Νάιτ, ο οποίος προκάλεσε πρόσφατα σάλο με την αμφιλεγόμενη γελοιογραφία του που έβαζε στο στόχαστρο την Σερένα Γουίλιαμς.

Ο λόγος για την Herald Sun, η οποία σήμερα παρέχει την αμέριστη στήριξή της στον γελοιογράφο, γεμίζοντας το πρωτοσέλιδό της με άλλα «προσβλητικά» σκίτσα του ίδιου, τα οποία δέχτηκαν σφοδρές διαδικτυακές επικρίσεις στην «πολιτικώς ορθή» εποχή του Ίντερνετ.

Σε αυτά απεικονίζονται διάφοροι πολιτικοί, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, με τρόπο που σίγουρα θα προκαλούσε την αντίδραση πολλών «μαχητών» του πληκτρολογίου.

Κάτω από τον πηχιαίο τίτλο «Καλωσορίσατε στον κόσμο του PC» η Herald Sun αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της «Αν οι αυτοδιοριζόμενοι λογοκριτές του Μαρκ Νάιτ πετύχουν αυτό που θέλουν με το καρτούν της Σερένα Γουίλιαμς, η νέα μας πολιτικώς ορθή ζωή μας θα είναι σκυλοβαρετή».

serena-mesa


Εχθές, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας είχε σταθεί στο πλευρό του γελοιογράφου, λέγοντας ότι το καρούν «κοροϊδεύει με δίκαιο τρόπο μια κακή συμπεριφορά από έναν θρύλο του τένις».

Το σκίτσο του Νάιτ, που έκανε τον γύρο του δικτύου μέσα σε δευτερόλεπτα από την ανάρτησή του στο διαδίκτυο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τα περασμένα 24ωρα αφού χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ρατσιστικό και σεξιστικό.

Μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το σκίτσο ήταν η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και αρκετοί διάσημοι αθλητικογράφοι, που επέκριναν τον καρτουνίστα για τον τρόπο που επέλεξε να σχεδιάσει μια ομολογουμένως εξαιρετική και αξιοπρεπή αθλήτρια. 

Κλείσιμο
serena


Εμπνευσμένος από την πρόσφατη σύγκρουση της διάσημης τενίστα με διαιτητή του τελικού του US Open που της επέβαλε κυρώσεις για παραβίαση του κώδικα, κοστίζοντάς της τη νίκη, ο καρτουνίστας δημιούργησε μια άκρως αιχμηρή γελοιογραφία. Το επίμαχο σκίτσο απεικονίζει την Σερένα ως υπερμεγέθες μωρό, το οποίο κλαίει και χτυπιέται υστερικά γιατί χάνει τον αγώνα. Στο πίσω μέρος, ο διαιτητής εμφανίζεται να ζητά από την αντίπαλο της Γουίλιαμς «να την αφήσει να κερδίσει», προφανώς για να... βρουν την ησυχία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης