Βίντεο: Εισαγγελική έρευνα για Τούρκο τραγουδιστή επειδή χρησιμοποίησε δολάρια σε βίντεο κλιπ του

turkey-sing-1
Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του δημοφιλή Τούρκου τραγουδιστη Μαμπέλ Ματίζ ξεκίνησαν οι αρχές στην Τουρκία μετά την καταγγελία αγνώστου ότι είναι γκιουλενιστής επειδή σε βίντεο κλιπ του χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.

Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία ο Ματίζ έχει διασυνδέσεις με τον οργανισμό του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένη πραξικόπημα του 2016, γιατί στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού με τίτλο “Ya Bu İşler Ne?” πετάει δολάρια στον αέρα.

Κατά την ίδια καταγγελία η κίνηση του Ματίζ γίνεται με πρόθεση προκειμένου να δείξει τη στήριξή του στους γκιουλενιστές.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο Τούρκος τραγουδιστής κατέθεσε ήδη ενώπιον εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι το βίντεο κλιπ είναι δημιουργία του παραγωγού του και ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στο μοντάζ. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι οπαδός του Γκιουλέν.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι τα χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου είναι ένας τρόπος μυστικού κώδικα ανάμεσα στους οπαδούς του Γκιουλέν καθώς στο παρελθόν τέτοια χαρτονομίσματα έχουν κατασχεθεί σε αρκετές περιπτώσεις σύλληψης γκιουλενιστών.


Mabel Matiz Klibinde 1 Dolar Kullanınca Başı Ağrıdı.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

1