Φάρμα σκλάβων στη Βρετανία: Απελευθερώθηκαν οκτώ άτομα και συνελήφθησαν τρεις «έμποροι»

Φάρμα σκλάβων στη Βρετανία: Απελευθερώθηκαν οκτώ άτομα και συνελήφθησαν τρεις «έμποροι»

Στη μεγάλη επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από 100 αστυνομικοί, καθώς και οι ειδικές ομάδες για την απελευθέρωση ατόμων σε κατάσταση ομηρίας

slave
Τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη Βρετανία δείχνει να έχει απλώσει το μεγάλο δίκτυο σωματεμπορείας στη Βρετανία, το οποίο έχει δημιουργήσει σύγχρονες «φάρμες» σκλάβων. Σε μεγάλη επιχείρηση της βρετανικής αστυνομίας στο Μπάκινγχαμσαϊρ, εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονταν οκτώ άτομα ως σκλάβοι, ενώ συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο.

Στη μεγάλη επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από 100 αστυνομικοί, καθώς και οι ειδικές ομάδες για την απελευθέρωση ατόμων σε κατάσταση ομηρίας.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των τριών «εμπόρων» και την απελευθέρωση των οκτώ ατόμων, συνδέοντας το σπίτι που βρέθηκαν στο Love Lane με άλλες «φάρμες» σκλάβων που έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Το κύκλωμα που φαίνεται να συντονίζει τη σύγχρονη επιχείρηση διακίνησης σκλάβων, χρησιμοποιεί κυρίως αυτούς τους ανθρώπους για παραγωγής κάναβης, ενώ εμπλέκονται και κυκλώματα πορνείας.

Από το ξεκίνημα του 2018, πάνω από 136.000 άτομα έχουν εντοπιστεί σε φάρμες σκλάβων στη Βρετανία, νούμερο αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης