Ο «βωμός των κρανίων» του Τζέφρι Ντάμερ όπως τον σχεδίασε ο ίδιος ο διαβόητος κανίβαλος!

Ο «βωμός των κρανίων» του Τζέφρι Ντάμερ όπως τον σχεδίασε ο ίδιος ο διαβόητος κανίβαλος!

Το σκίτσο που είχε φτιάξει ο serial killer για τη δικηγόρο του, για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας

dahmer
Από απόσταση, μοιάζει με το σκίτσο ενός παιδιού που απεικονίζει ένα τραπέζι ή ένα φωτιστικό.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τον αποτρόπαιο βωμό που ο Τζέφρι Ντάμερ, ο διαβόητος serial killer που έδρασε τη δεκαετία του '80, βιάζοντας, δολοφονώντας και διαμελίζοντας 17 αγόρια και άντρες, ήθελε να στήσει με τα απομεινάρια των θυμάτων του.

Τα εγκλήματα του Ντάμερ, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν χρόνια μέσα στη φυλακή, περιλαμβάνουν νεκροφιλία, κανιβαλισμό και άλλες αδιανόητες πράξεις που θα έκαναν οποιοδήποτε λογικό νου να παρανοήσει εάν γινόταν μάρτυράς τους.

Από τις συνεντεύξεις του ίδιου του Ντάμερ, ο οποίος μιλούσε πάντα με ανατριχιαστική ειλικρίνεια για τα εγκλήματά του, παραδεχόμενος ότι σε όλη του τη ζωή υπήρξε ένα τέρας χωρίς ίχνος συνείδησης, έχουμε μάθει σχεδόν τα πάντα για τη δράση του, που κράτησε από το 1978 μέχρι το 1991, όταν και συνελήφθη. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τα σχέδιά του να φτιάξει στο σπίτι του έναν βωμό με τα κρανία και άλλα απομεινάρια των νεαρών θυμάτων του, τα οποία συνήθως «ψαρευε» σε γκέι μπαρ, κρατούσε ζωντανά για μία δύο μέρες, υποβάλλοντάς τα σε φρικιαστικά πειράματα (το όνειρό του ήταν να φτιάξει σεξουαλικά ζόμπι) και έπειτα σκότωνε όταν συνειδητοποιούσε ότι δεν μπορούσε να πετύχει τον σκοπό του.

Ο στόχος αυτού του βωμού, όπως είχε πει ο ίδιος στο δικαστήριο, ήταν να διατηρήσει κοντά του ένα κομμάτι των θυμάτων του, για τα οποία αισθανόταν κάποια διεστραμμένη τρυφερότητα, ακόμα και όταν τα σκότωνε. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που έτρωγε κομμάτια από τις σορούς τους, ώστε «να τα κρατήσει μέσα του».

Σε πρόσφατο επεισόδιό της αφιερωμένο στον Ντάμερ, η επιτυχημένη εκπομπή Dark Tourist του Netflix ταξίδεψε στο Μιλγουόκι, όπου συνελήφθη το '91 ο serial killer, για να εξετάσει πώς επηρέασε την περιοχή η δράση του και πόσο ζωντανές είναι οι μνήμες των εγκλημάτων του. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Ντέιβιντ Φάριερ επισκέφθηκε μάλιστα τη δικηγόρο του Ντάμερ, η οποία τους έδειξε το σκίτσο που είχε φτιάξει ο ίδιος ο κανίβαλος, για να της δείξει πως ακριβώς οραματιζόταν τον «βωμό των κρανίων» του.

Κλείσιμο
Το σκίτσο, που φέρει την υπογραφή του Ντάμερ, έχει ημερομηνία 14 Νοέμβρη, 1991, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Λίγους μήνες αργότερα, ο παρανοϊκός φονιάς θα καταδικαζόταν σε 900 χρόνια φυλακή. Ωστόσο η κάθειρξή του θα ήταν τελικά αρκετά μικρότερη, αφού το 1994 έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός κακοποιού, που ήθελε να «φτιάξει όνομα» στη φυλακή σκοτώνοντας τον διάσημο Ντάμερ.

skitso-1
skitso-2
skitso-3
skitso-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης