Βουλευτής της Τουρκίας ζητά επίσημη έρευνα για το πογκρόμ εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων το 1955

Garo

Στο επίσημο αίτημά του, ο Γκάρο Παϊλάν υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκαν συνολικά 73 εκκλησίες, δύο μοναστήρια και 5.538 σπίτια, ενώ 60 Ελληνίδες βιάστηκαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή από Αρμενία και αντιπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), Γκάρο Παϊλάν, υπέβαλε στο τουρκικό κοινοβούλιο ένα επίσημο αίτημα για διερεύνηση του πογκρόμ και της λεηλασίας εναντίων Αρμενίων και Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Στο επίσημο αίτημά του, ο Παϊλάν υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, καταστράφηκαν συνολικά 73 εκκλησίες, δύο μοναστήρια και 5.538 σπίτια, ενώ 60 Ελληνίδες βιάστηκαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955.

Επίσης, τόνισε ότι όλα αυτά ήταν προϊόν των τουρκικών "ειδικών δυνάμεων", και ότι έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με "λαμπρότητα".

«Ζητώ από το κοινοβούλιο να ξεκινήσει έρευνα για το πογκρόμ και τις λεηλασίες του 1955, να βρει και να τιμωρήσει τους ενόχους και να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα», δήλωσε ο Γκάρο Παϊλάν.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

φι

μπραβο ρε μαγκα, πολλα κιλα κακαλα πρεπει να εχεις, για να κανεις τετοιες ενεργειες μεσα στο φασιστικο κρατος του μογγολου.

χι

Δε νομίζω να είναι θέμα κάκαλων, στην Τουρκία κάτι τέτοιες λίγες φωνές πάντα υπήρχαν και το κατεστημένο απλά τις αγνοεί ή όταν γίνουν ενοχλητικές τις φιμώνει. Το αίτημά του δεν πρόκειται να πάει μακριά.

mm

είναι και θέμα κάκαλων μεγάλων. Στην Τουρκία έχουν αλλάξει οι ζωές εκατονταδων χιλιάδων αθρώπων γιατί δεν ήταν Ερντογανικοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kim-trump-0

Ο εντοπισμός τους έγινε με δορυφορικές εικόνες - Οι 13 βάσεις είναι ανάμεσα στις 20 που εκτιμάται ότι υπάρχουν, είναι μικρές και διασκορπισμένες σε όλη τη Βόρεια Κορέα - Θεωρείται ότι έχουν υπόγειες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κινητούς εκτοξευτές πυραύλων, οι οποίοι μπορούν γρήγορα να μεταφερθούν σε άλλα σημεία, σύμφωνα με την έκθεση του Beyond Parallel, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσινγκτον

artour-mas

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι ο Αρτούρ Μας και άλλα εννέα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησής του ήταν «υπεύθυνοι» για τα έξοδα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την 9η Νοεμβρίου 2014 παρά την εντολή απαγόρευσης