ΗΠΑ: Δεκατρείς πιθανοί «προδότες» που σκάβουν τον λάκκο του Τραμπ

ΗΠΑ: Δεκατρείς πιθανοί «προδότες» που σκάβουν τον λάκκο του Τραμπ

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, 13 άτομα θα μπορούσαν να είναι οι «αντάρτες» στο Λευκό Οίκο λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες και τα κίνητρά τους

tr_01
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο «προδότης» στο Λευκό Οίκο που σκάβει το λάκκο στον Τραμπ;

Το μόνο που ξέρουμε με βάση το επίμαχο άρθρο των Νew York Times είναι ότι πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην κυβέρνηση Τραμπ. Θα μπορούσε δηλαδή να είναι υπουργός, υφυπουργός, προσωπάρχης ή κάποιος στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Δεν ξέρουμε επίσης εάν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, 13 άτομα θα μπορούσαν να είναι οι «αντάρτες» στο Λευκό Οίκο λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες και τα κίνητρά τους.

1. Ντον ΜακΓκαν

Γνωρίζουμε ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ έχει συγκρουστεί επανειλημμένως με τον Αμερικανό πρόεδρο στο παρελθόν. Είχε αρνηθεί τη διαταγή του Τραμπ να απομακρύνει τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μάλερ με αφορμή την έρευνα για την ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016.

2. Νταν Κότς

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας έχει διατελέσει δύο θητείες ως γερουσιαστής στην Ιντιάνα.

Όταν ενημερώθηκε για την πρόσκληση που έκανε ο Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις ΗΠΑ το φθινόπωρο, ο Κότς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό θα είναι ιδιαίτερο» -κάτι που εξόργισε τον Τραμπ.

3. Kέλιαν Κόνγουει

Κλείσιμο
Η Κόνγουει,σύμβουλος του Λευκού Οίκου,κατάφερε να επιβιώσει για μεγάλο διάστημα στο πολιτικό παιχνίδι. Επιπλέον, υπάρχει ο συντελεστής X, ο σύζυγός της Τζορτζ, ο οποίος,μέσω του Twitter, τρολάρει τακτικά τον Αμερικανό πρόεδρο.

4. Τζον Κέλι

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έχει συγκρουστεί επανειλημμένως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.Πιστεύει ότι με τη δουλειά του υπηρετεί τη χώρα του με τον μόνο τρόπο που έχει απομείνει.

5. Κίρστεν Νίλσεν

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας είναι μία στενή σύμμαχος της Κέλι Κόνγουει. Ο Τραμπ την έχει κατηγορήσει σε μια συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου για τον αριθμό των αλλοδαπών μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίλσεν είχε έτοιμη την επιστολή παραίτησής της αλλά τελευταία στιγμή την απέσυρε.

6. Τζεφ Σέσιονς

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζεφ Σέσιονς έχει κίνητρο για τον απλούστατο λόγο ότι έχει δηλητηριαστεί από τον Τραμπ όσο κανείς άλλους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον είχε καλέσει επανειλημμένως να απευθυνθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να λύσει τα πολιτικά του προβλήματα. Στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το Watergate ,Μπομπ Γουντγουόρντ, ο Τραμπ φέρεται να τον αποκαλεί ως «διανοητικά καθυστερημένο» χλευάζοντας επίσης τη νότια προφορά του.

7. Τζέιμς Μάτις

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις είναι το αγαπημένο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Tραμπ. Αλλά αποσπάσματα του βιβλίου του Γούντγουορντ που αποκαλύπτουν τα όσα λέει πίσω από τα πλάτη του για τον Τραμπ, δείχνουν ότι δεν έχει σε υπόληψη τον Αμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο, ο Μάτις έσπευσε να τα διαψεύσει. Ο Μάτις φέρεται να έχει πει ότι ο Τραμπ είναι σαν ένας«μαθητής δημοτικού».

8. Φιόνα Χιλ

Η Ρωσίδα εμπειρογνώμονας που εντάχθηκε στο team του Trump μπορεί να έχει λόγο να διαφωνεί δημοσίως με το Tραμπ.Έσπευσε να διαφωνήσει ανοιχτά με τους χειρισμούς ενός συνεργάτη του Τραμπ σε μία από τις συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους.

9. Μάικ Πενς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι πάντα χαμογελαστός και ήρεμος. Έχει την τέλεια κάλυψη για να είναι ο συντάκτης στους «The New York Times». Ο Πενς είναι επίσης φιλόδοξος - και εννοείται πως θα ήθελε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά θα έπαιρνε ένα τέτοιο ρίσκο;

10. Νίκι Χάλει

Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών, όπως και ο Πενς, είναι από τους αγαπημένους συνεργάτες του Τραμπ.

Είναι επίσης, όμως, κάποια που ασχολείται σε βάθος με διεθνή θέματα και μία «φωνή» ανησυχίας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει τη Ρωσία και τον Πούτιν. Επιπλέον, η Νίκι, όπως και ο Πενς,είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και θα ήθελε να βρεθεί στο Λευκό Οίκο.

11-12. Τζάρεντ Κούσνερ - Ιβάνκα Τραμπ

Ο συνδυασμός του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και της συζύγου του, αγαπημένης κόρης του προέδρου, Ιβάνκα -Javanka- θα ήταν ένα σενάριο σαπουνόπερας για την ανατροπή του Αμερικανού προέδρου. Η Ιβάνκα έχει δηλώσει ότι θα εργαστεί για να ακουστεί η «φωνή» της. Υπάρχουν όμως αποδείξεις ότι ακούγεται ελάχιστα η φωνή της όπως και του συζύγου της. Μήπως το ζεύγος θα ήθελε να πάρει εκδίκηση;

13. Mελάνια Τραμπ

Δεν νομίζω ότι η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ θα έκανε κάτι τέτοιο. Αλλά η προθυμία της να στέλνει μηνύματα στο Twitter εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για τον σύζυγό της ή την κυβέρνηση του είναι αδιαμφισβήτητη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης