Γαλλία: Συναγερμός «τέλος» για το ύποπτο κρούσμα χολέρας σε αεροπλάνο από την Αλγερία

prepinian

Το αεροσκάφος της εταιρίας ASL Airlines, που μετέφερε 136 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε γύρω στις 14:45 ώρα Ελλάδας στο αεροδρόμιο του Περπινιάν προερχόμενο από το Οράν

Δεν υπάρχει υποψία για χολέρα σε αεροπλάνο που έφθασε τις πρώτες απογευματινές ώρες στη Γαλλία προερχόμενο από την Αλγερία, μια χώρα όπου έχει σημειωθεί επιδημία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από την επιδημία χολέρας, η οποία τώρα έχει τεθεί «υπό έλεγχο» σύμφωνα με την αλγερινή κυβέρνηση, έχουν προσβληθεί 74 άνθρωποι από τις αρχές Αυγούστου στην Αλγερία και δύο από αυτούς έχουν πεθάνει.

Το αεροσκάφος της εταιρίας ASL Airlines, που μετέφερε 136 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε γύρω στις 14:45 ώρα Ελλάδας στο αεροδρόμιο του Περπινιάν προερχόμενο από το Οράν.

Αμέσως μετά την προσγείωση, οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν ότι ένα παιδί παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης.

Το παιδί, ηλικίας οκτώ ετών και γαλλικής υπηκοότητας, τη μητέρα του, καθώς και τους επιβάτες που κάθονταν δίπλα τους ανέλαβε ιατρικό προσωπικό. Στους υπόλοιπους επιβάτες επιτράπηκε να αποβιβαστούν αφού απολύμαναν τα χέρια τους.

«Έπειτα από ανάλυση των βιολογικών δειγμάτων, ο κίνδυνος χολέρας αποκλείστηκε», ανέφεραν οι περιφερειακές αρχές σε σύντομη ανακοίνωσή τους.

Δείγματα κενώσεων, που ελήφθησαν από το παιδί, θα σταλούν για καλλιέργεια στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς (CNR) για τη χολέρα στη Γαλλία, στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί οριστικά ότι δεν υπάρχει υποψία χολέρας.

Το αεροπλάνο αναχώρησε άδειο για το Οράν όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απολύμανση, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας