UNICEF: Κίνδυνος για πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στο Ιντλίμπ της Συρίας

syr_09

Τα παιδιά κινδυνεύουν από επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο σε περίπτωση γενικής επίθεσης των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού κατά της επαρχίας Ιντλίμπ, προειδοποιεί η UNICEF.

Ο Μανουέλ Φοντέν, διευθυντής προγραμμάτων εκτάκτων αναγκών της UNICEF δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταστρώσει σχέδια για την χορήγηση καθαρού νερού και ειδών διατροφής στις 450.00 έως 700.000 ανθρώπους, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς είναι πιθανόν να φύγουν από την περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

Υπολογίζεται ότι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, οι μισοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Συρίας κατά την προέλαση των δυνάμεων της Δαμασκού.

«Πρόκειται για περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά... Οταν ακούει κανείς αυτό το είδος της πολεμικής ρητορικής για μία επίθεση και όλα αυτά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για μία επίθεση εναντίον ενόπλων», δήλωσε ο Φοντέν.

«Πρόκειται για μεγάλο ποσοστό γυναικών και παιδιών που δεν έχουν ανάμειξη (στην σύρραξη) και ηλικιωμένους και άλλους», είπε το στέλεχος της UNICEF που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Δαμασκό για συνομιλίες με τον υφυπουργό εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ.

Μεγάλη ρωσική ναυτική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην Μεσόγειο Θάλασσα που περιλαμβάνει πλοία επιφανείας και υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους εν όψει της μεγάλης κλίμακας επίθεσης που προετοιμάζει το συριακό καθεστώς κατά του τελευταίου θύλακα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην Συρία. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επενέβησαν στην συριακή σύρραξη τον Σεπτέμβριο 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ και διαδραμάτισαν, μαζί με το Ιράν, σημαντικό ρόλο στην ανατροπή υπέρ της Δαμασκού των δεδομένων επί του πεδίου.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα κάλεσε την Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την επίθεση και ζήτησε το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

φιλάνθρωπος

ψάχνω να βρω την ανακοίνωση της unicef για τα παιδιά που υποφέρουν ή πεθαίνουν όταν οι μισθοφόροι του ομπάμα εξόλπιζαν τον isis μέσω Τουρκίας για να ανατρέψει τον άσαντ και να κάνει τη συρία νέο ιράν. Δεν τη βρίσκω, δεν τη βρίσκω...

Unicef

Τα συναισθήματα που προσπαθείς να ανασύρεις, τα έχεις ήδη τεμαχίσει, χρόνια τώρα, με την αδιαφορία σου και την υποκρισία σου.. Τώρα που τους στριμωξε στην γωνία και θα χάσεις την μάσα, βγαίνεις και μας ενημερώνεις για 1 μίλιον αγγελούδια. Οι ανταποκριτές σου και οι συνεργάτες σου, μαυροφορεμένοι μουσάτοι απεσταλμένοι του Μεγάλου, έμπορου ριζιού και παρθένων, θα βρεθούν σε μπουκάλια μουστάρδας. Τελείωσε το θεατράκι σας.. Τόσο βαρετό και κάθε φορά η ίδια παράσταση. Να σας πατήσει όλους κάτω και να ελευθερώσει την όμορφη αυτή χώρα, που μέσα της, κάνουν επεμβάσεις με το έτσι θέλω, 6 χώρες και 6 οργανισμοί. Στα τσακίδια τομάρια. Άσαντ, μην αφήσεις κανέναν χωρίς δυνατότητα να επισκεφθεί το πορνείο και να τραφεί με πιλάφι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maik_pen708

«Θα παραμείνουμε στην περιοχή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ