Αρχαιολόγοι βρήκαν την Βιβλική Κανά

Αρχαιολόγοι βρήκαν την Βιβλική Κανά

Πρόκειται για το Khirbet Qana, ένα εβραϊκό χωριό που χτίστηκε μεταξύ των ετών 323 και 324 μ.Χ., όπου οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια σειρά από αδιάσειστες ενδείξεις ότι πρόκειται για την περίφημη Κανά

Khirbet_Qana
Το μυστήριο που περιβάλλει τον τόπο του πρώτου θαύματος του Ιησού εδώ και αιώνες, μπορεί τελικά να απαντηθεί. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς άλλαξε το νερό σε κρασί κατά τη διάρκεια του γάμου στην Κανά.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι προσκυνητές πίστευαν ότι ο χώρος του θαύματος είναι η Kafr Kanna, πόλη στο βόρειο Ισραήλ, όπου επισκέπτονται μία εκκλησία του 20ού αιώνα.

Αλλά η πραγματική τοποθεσία έχει τεθεί υπό συζήτηση εδώ και πολύ καιρό και τώρα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Κανά της βιβλικής εποχής μπορεί να είναι μια σκονισμένη πλαγιά πάνω από πέντε μίλια στα βόρεια.

Πρόκειται για το Khirbet Qana, ένα εβραϊκό χωριό που χτίστηκε μεταξύ των ετών 323 και 324 μ.Χ., όπου οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια σειρά από αδιάσειστες ενδείξεις ότι πρόκειται για την περίφημη Κανά.

Οι ανασκαφές εκεί έχουν αποκαλύψει ένα δίκτυο από σήραγγες που χρησιμοποιούνταν για χριστιανική λατρεία, σημειωμένες με σταυρούς και τη φράση «Κύριε Ιησού».

Υπήρχε επίσης ένας βωμός και ένα ράφι με τα απομεινάρια ενός πέτρινου σκεύους, καθώς και χώρος για άλλα πέντε.

Κλείσιμο
Έξι πέτρινα βάζα σαν αυτό κρατούσαν το κρασί στη βιβλική αναφορά του θαύματος.

Ο δρ Tom McCollough, ο οποίος διευθύνει τις ανασκαφές στην περιοχή, δήλωσε ότι υπήρχαν τρεις άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να είναι η Κανά της Αγίας Γραφής.

«Αλλά κανένα σημείο δεν έχει το σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, όπως το Khirbet Qana», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης