«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: ΕΕ και Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον τομέα της ασφάλειας

MACRONPUTIN

Ο Μακρόν οραματίζεται μια νέα αρχιτεκτονική μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας

«Άνοιγμα» στον Πούτιν κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας από τη Φινλανδία ότι η Ε.Ε και η Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στρατηγικά στον τομέα της ασφάλειας.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στις ΗΠΑ για την ασφάλειά της», έσπευσε να επισημάνει ο 40χρονος πρόεδρος.

«Με όρους κυβερνοασφάλειας, με όρους άμυνας, στρατηγικής συνεργασίας, είναι πραγματικά πιθανό να οραματιζόμαστε τους όρους μιας νέας αρχιτεκτονικής μεταξύ της Ε.Ε και της Ρωσίας», τόνισε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Φινλανδό ομόλογό του Σαούλι Νιινίστο.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι η χώρα του θα επιχειρήσει να αναπτύξει μία στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία αλλά και την Τουρκία.

«Είναι μέρος των συμφερόντων της Ε.Ε να έχει μια στρατηγική σχέση με την Τουρκία αλλά και τη Ρωσία, η οποία να φέρνει σταθερότητα και αυτή με τη σειρά της μακροπρόθεσμα θα φέρει περισσότερη ισχύ και συνεκτικότητα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της,η Ε.Ε ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε αμυντικές δαπάνες από το 2021 έως το 2027, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ανάπτυξη νέων στρατιωτικών τεχνολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ

zz

Ο Πουτιν εδώ και πολλά χρόνια προτείνει συνεργασία μεταξύ Δυτικής Ευρώπης και Ρωσσίας , μόνο που η Δυτική Ευρώπη κώφευε όλα αυτά τα χρόνια ,ξύπνησε ξαφνικά από την πικρή αλήθεια ότι μόνη της πρέπει να βαδίζει στο μέλλον με ότι αυτό συνεπάγεται , καλό το ΝΑΤΟ καλά όλα αλλά , στην ζωή έχει καλοστρωμένους δρόμους έχει και λακκούβες , σήμερα η ΕΕ βρίσκεται στην ποιο βαθειά λακκούβα που έχει πέσει τους τελευταίους αιώνες λόγο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και εξισλαμισμού της Ευρώπης , η λύση είναι μια , η συνεργάζεσαι με τον γείτονα σου να βγεις από την λακκούβα η πατώνεις γιατί ο άλλος (φίλος μας)πέραν του Ατλαντικού έχει κουραστεί , έχει δικά του προβλήματα που σιγοβράζουν μέσα στις ΗΠΑ με το τεράστιο χρέος και το αβέβαιο αύριο λόγο νεοεμφανισθέντων δυνάμεων στην περιοχή του και όχι μόνο , και βέβαια ο Μακρόν ονειρεύεται ότι θα είναι ο νέος άρχοντας μέσα στην ΕΕ μετά την πτώση Μερκελ που ευελπιστεί ότι έρχεται , για αυτό χρειάζεται κάποιον ισχυρό ως σύμμαχο , άλλωστε η Ρωσσία πολλές φορές γλίτωσε την Γαλλία και ας κάνουν στην Δυτική Ευρώπη πως δεν συνέβη αυτό ποτέ, σχετικά με την συνεργασία Γαλλίας ΚΑΙ Τουρκιάς που δήλωσε ο Μακρόν είναι εκ του πονηρού , από την μια δηλώνει έξω η Τουρκία από την ΕΕ και από την άλλη ναι στην συνεργασία , το θέμα είναι τι είδους συνεργασία εννοεί , αν είναι οικονομική καλός ,αν είναι ΚΑΙ στρατιωτική τότε να θυμηθούμε το 1922 .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fest_main

Βίντεο από το άνοιγμα του πρώτου βαρελιού - Χιλιάδες επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας για το διάσημο φεστιβάλ και πολλά happenings, τα οποία θα συνεχιστούν έως και τις 7 Οκτωβρίου

merkelha

Οι κυβερνητικοί εταίροι θα συζητήσουν το Σαββατοκύριακο εκ νέου για τον επίμαχο γερμανό αξιωματούχο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν. Στους Σοσιαλδημοκράτες τίθεται θέμα Αντρέα Νάλες και συμμετοχής τους στον μεγάλο συνασπισμό.

salz

Η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έρχεται δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου οι «27» απέρριψαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3