Σε έκθεση τέχνης το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ - Δεν βρέθηκε ούτε ένας αγοραστής!

Σε έκθεση τέχνης το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ - Δεν βρέθηκε ούτε ένας αγοραστής!

Το πορτρέτο είχε αρχική τιμή 25.000 λίρες - Δεν απογοητεύθηκε ο δημιουργός και περιμένει εκείνον που θα εκτιμήσει το έργο του

farage_england
Τον αποκαλούν «Mr Brexit», όντας εκ των επικεφαλής του κινήματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραίτησή του μετά το ιστορικό δημοψήφισμα, προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και λεκτικές αντιμαχίες. Ο ίδιος, εξελίχθηκε στο πλέον αμφιλεγόμενο πρόσωπο της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στη Βρετανία. Τώρα... έγινε και έργο τέχνης!

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στο κίνημα υπέρ του Brexit, εμφανίστηκε σε έκθεση με έργα τέχνης. Ο ίδιος βέβαια, δεν εκτέθηκε ως... έργο τέχνης, αλλά ένα πορτρέτο του, το οποίο κοστολογήθηκε με τιμή εκκίνησης τις 25.000 λίρες.

Αν και το όνομά του θα μείνει σαφώς στην ιστορία, όχι μόνο της Βρετανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και του κόσμου, το πορτρέτο του Νάιτζελ Φάρατζ έμεινε... κρεμασμένο στο σημείο που τοποθετήθηκε από τους διοργανωτές. Και αυτό διότι δεν βρέθηκε ούτε ένας υποψήφιος να δαπανήσει το ποσό των 25.000 λιρών για τον Mr Brexit.

Ο δημιουργός του πορτρέτου, Ντέιβιντ Γκρίφιθς, ευελπιστούσε σε μία... εύκολη πώληση, αλλά διαψεύστηκε πανηγυρικά. Ο ίδιος πάντως, δεν απογοητεύθηκε, ή τουλάχιστον έτσι δήλωσε. Όπως τόνισε, θα βρεθεί εκείνος που θα θελήσει να βάλει τον Νάιτζελ Φάρατζ στο σπίτι του, αποκαλύπτοντας πως η ιδέα του συγκεκριμένου πορτρέτου ήταν ενός πολύ κοντινού του φίλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης