Διάγγελμα για το συνταξιοδοτικό θα κάνει αύριο ο Πούτιν

19937224

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι "πρέπει να λάβουμε υπ όψιν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στην αγορά εργασίας και να κατανοήσουμε τι περιμένει την χώρα μετά από 10, 20 ή ακόμη μετά από 30 χρόνια"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκοντας να μετριάσει τις αντιδράσεις και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει σταδιακά τα όρια συνταξιοδότησης, θα απευθύνει αύριο διάγγελμα στον ρωσικό λαό, με το οποίο θα εκθέσει δημόσια την άποψη του για το θέμα αυτό.

"Ο Ρώσος πρόεδρος λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ευρείας κλίμακας αντιδράσεις, τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η μεταρρύθμιση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης όπως και την επικαιρότητα του θέματος αυτού, θεώρησε αναγκαίο να εκθέσει λεπτομερώς και ευθέως την δική του άποψη για το θέμα αυτό , δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ. "Θα είναι ένα τηλεοπτικό διάγγελμα", είπε ο Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ώρα του διαγγέλματος.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σε κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία πρότεινε στα μέλη της κυβέρνησης να συζητηθούν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προβλέπουν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού άκουσε τις απόψεις των μελών της κυβέρνησης, είπε ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να είναι δίκαιες και να λαμβάνουν υπ όψιν τα την ανθρώπινη διάσταση.

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι "πρέπει να λάβουμε υπ όψιν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στην αγορά εργασίας και να κατανοήσουμε τι περιμένει την χώρα μετά από 10, 20 ή ακόμη μετά από 30 χρόνια" και "δεν μπορούμε να ενεργούμε με βάση την αρχή του Λουδοβίκου 14ου ο οποίος κάποτε είχε πει ‘μετά από μένα το χάος’, δεν μπορούμε να ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο εάν αντιμετωπίζουμε με τρόπο υπεύθυνο τη χώρα".

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_stratiwtiki_perivoli_arthro

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε ότι εξαιτίας του εμπάργκο που ακολούθησε της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του 1974, αναδείχθηκε η πλήρης τεχνολογική εξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες

2