Ισραηλινό δικαστήριο έκρινε νόμιμο εβραϊκό οικισμό που ανεγέρθηκε σε γη Παλαιστινίου

Israel1

Οι κάτοικοι του Μίτζπε Κράμιμ είχαν προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας να αναγνωριστεί η περιοχή ως ιδιοκτησία τους - Το δικαστήριο τώρα αποφάσισε ότι οι Εβραίοι έποικοι είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης καθώς οι ισραηλινές αρχές δεν γνώριζαν ότι ανήκε σε Παλαιστίνιο ιδιώτη όταν κατήρτησαν τον χάρτη της περιοχής μετά την κατάληψή της το 1967

Ισραηλινό δικαστήριο αναγνώρισε νομικά έναν εβραϊκό οικισμό που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια από την ισραηλινή κυβέρνηση σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγελέτ Σάκεντ, του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, η οποία ανακοινώθηκε αργά χθες Τρίτη και αφορά τον οικισμό Μίτζπε Κράμιμ που δημιουργήθηκε το 1999 κοντά στη Ραμάλα και όπου ζουν 40 οικογένειες.

«Η απόφαση του δικαστηρίου (…) είναι σημαντικό επίτευγμα για τον οικισμό στην Ιουδαία και τη Σαμάρια», έγραψε στο Twitter η Σάκεντ χρησιμοποιώντας το βιβλικό όνομα για τη Δυτική Όχθη.

Οι κάτοικοι του Μίτζπε Κράμιμ είχαν προσφύγει στο δικαστήριο το 2013 ζητώντας να αναγνωριστεί η περιοχή ως ιδιοκτησία τους. Το δικαστήριο τώρα αποφάσισε ότι οι Εβραίοι έποικοι είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης καθώς οι ισραηλινές αρχές δεν γνώριζαν ότι ανήκε σε Παλαιστίνιο ιδιώτη όταν κατήρτησαν τον χάρτη της περιοχής μετά την κατάληψή της το 1967.

Βάσισε την απόφασή του στον ισραηλινό νόμο που προβλέπει ότι οι συναλλαγές που έχουν νομικά λάθη μπορεί να είναι νόμιμες αν αυτά διαπράχθηκαν «καλή τη πίστει».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί που έχουν ανεγερθεί σε παλαιστινιακή γη είναι παράνομοι. «Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη, αν συνεχίζεται ο εποικισμός», τόνισε.

Η ισραηλινή οργάνωση Ειρήνη Τώρα που είναι αντίθετη στους εβραϊκούς οικισμούς ανακοίνωσε ότι τελικά την τύχη του Μίτζπε Κράμιμ θα την αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει οι Παλαιστίνιοι ιδιοκτήτες της γης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συνήθως κρίνει υπέρ των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2017 από το ισραηλινό κοινοβούλιο επέτρεψε την αναδρομική νομιμοποίηση 4.000 κατοικιών εποίκων που είχαν ανεγερθεί σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιους ιδιώτες, όμως ο νόμος αυτός βρίσκεται υπό εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Σε ευχαριστούμε Ισραήλ... που εμφανίζεσαι ως Αρχαία Ελλάς του σύγχρονου κόσμου

Η ευλογία του Ισραήλ (να είναι προικισμένο με όλες τις αρετές)... είναι ταυτόχρονα και η κατάρα του (προκαλεί τον φθόνο & μίσος προσώπων ανίκανων να διακριθούν). Στην Ανταρκτική, τον Β.Πόλο, την Σαχάρα, στο πλέον αφιλόξενο & ανεπιθύμητο σημείο της υδρογείου να δημιουργούσε εθνική εστία, εκεί που οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πήγαινε ούτε με τα χρήματα όλου του κόσμου, θα κατάφερνε να τον μετατρέψει σε υπόδειγμα, με αποτέλεσμα οι ορκισμένοι εχθροί του να εκστρατεύσουν εκεί με σκοπό να τον ξεριζώσουν. Κυβερνάνε τον κόσμο !!!!! τρίχες... εξαιρουμένου του Ρόθτσιλντ (που εξαγόρασε ορισμένα κομμάτια γης...ουδείς άλλος). Αν κυβερνούσαν τον κόσμο γιατί δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν τουλάχιστον την έκταση που διαθέτουν 100+ χώρες ; γιατί τους εξανάγκασαν να επιστρέψουν τις απαραίτητες εκτάσεις για την δημιουργία βιώσιμου κράτους που κατέλαβαν στον πόλεμο του 1967, αντί μιας "κουκίδας" που κατέχουν σήμερα ; Που είναι λοιπόν όλοι οι υποτιθέμενοι πανίσχυροι δισεκατομμυριούχοι να πράξουν κάτι αντίστοιχο με τον Ρόθτσιλντ ; ποιός τους εμποδίζει αντί να τα σκορπάνε σε επιδεικτικές χλίδο ματαιότητες ; ή να τα παρκάρουν σε εξωτικούς προορισμούς ; ή να τα πολλαπλασιάζουν ; να προσφέρουν γη-αναπνοή σε ένα έθνος που ασφυκτιεί, και τροφή στο 1/3 των παιδιών του που πεινάνε ;

α

σωστος!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

venezuela_main02

Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με Βραζιλία και Κολομβία - Συνολικά τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί - Έκαψαν φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια  - Πάνω από 20 στρατιωτικοί αυτομόλησαν -  Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μπογκοτά ο Μαδούρο

6
metaggisi

Στα 8.000 δολάρια το λίτρο φθάνουν οι τιμές για το αίμα που εμπορεύονται εταιρείες της Σϊλικον Βάλει. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για μετάγγιση πλάσματος αίματος από νεαρούς αιμοδότες.

1
salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας