Ισραηλινό δικαστήριο έκρινε νόμιμο εβραϊκό οικισμό που ανεγέρθηκε σε γη Παλαιστινίου

Israel1

Οι κάτοικοι του Μίτζπε Κράμιμ είχαν προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας να αναγνωριστεί η περιοχή ως ιδιοκτησία τους - Το δικαστήριο τώρα αποφάσισε ότι οι Εβραίοι έποικοι είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης καθώς οι ισραηλινές αρχές δεν γνώριζαν ότι ανήκε σε Παλαιστίνιο ιδιώτη όταν κατήρτησαν τον χάρτη της περιοχής μετά την κατάληψή της το 1967

Ισραηλινό δικαστήριο αναγνώρισε νομικά έναν εβραϊκό οικισμό που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια από την ισραηλινή κυβέρνηση σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγελέτ Σάκεντ, του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, η οποία ανακοινώθηκε αργά χθες Τρίτη και αφορά τον οικισμό Μίτζπε Κράμιμ που δημιουργήθηκε το 1999 κοντά στη Ραμάλα και όπου ζουν 40 οικογένειες.

«Η απόφαση του δικαστηρίου (…) είναι σημαντικό επίτευγμα για τον οικισμό στην Ιουδαία και τη Σαμάρια», έγραψε στο Twitter η Σάκεντ χρησιμοποιώντας το βιβλικό όνομα για τη Δυτική Όχθη.

Οι κάτοικοι του Μίτζπε Κράμιμ είχαν προσφύγει στο δικαστήριο το 2013 ζητώντας να αναγνωριστεί η περιοχή ως ιδιοκτησία τους. Το δικαστήριο τώρα αποφάσισε ότι οι Εβραίοι έποικοι είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης καθώς οι ισραηλινές αρχές δεν γνώριζαν ότι ανήκε σε Παλαιστίνιο ιδιώτη όταν κατήρτησαν τον χάρτη της περιοχής μετά την κατάληψή της το 1967.

Βάσισε την απόφασή του στον ισραηλινό νόμο που προβλέπει ότι οι συναλλαγές που έχουν νομικά λάθη μπορεί να είναι νόμιμες αν αυτά διαπράχθηκαν «καλή τη πίστει».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί που έχουν ανεγερθεί σε παλαιστινιακή γη είναι παράνομοι. «Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη, αν συνεχίζεται ο εποικισμός», τόνισε.

Η ισραηλινή οργάνωση Ειρήνη Τώρα που είναι αντίθετη στους εβραϊκούς οικισμούς ανακοίνωσε ότι τελικά την τύχη του Μίτζπε Κράμιμ θα την αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει οι Παλαιστίνιοι ιδιοκτήτες της γης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συνήθως κρίνει υπέρ των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2017 από το ισραηλινό κοινοβούλιο επέτρεψε την αναδρομική νομιμοποίηση 4.000 κατοικιών εποίκων που είχαν ανεγερθεί σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιους ιδιώτες, όμως ο νόμος αυτός βρίσκεται υπό εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σε ευχαριστούμε Ισραήλ... που εμφανίζεσαι ως Αρχαία Ελλάς του σύγχρονου κόσμου

Η ευλογία του Ισραήλ (να είναι προικισμένο με όλες τις αρετές)... είναι ταυτόχρονα και η κατάρα του (προκαλεί τον φθόνο & μίσος προσώπων ανίκανων να διακριθούν). Στην Ανταρκτική, τον Β.Πόλο, την Σαχάρα, στο πλέον αφιλόξενο & ανεπιθύμητο σημείο της υδρογείου να δημιουργούσε εθνική εστία, εκεί που οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πήγαινε ούτε με τα χρήματα όλου του κόσμου, θα κατάφερνε να τον μετατρέψει σε υπόδειγμα, με αποτέλεσμα οι ορκισμένοι εχθροί του να εκστρατεύσουν εκεί με σκοπό να τον ξεριζώσουν. Κυβερνάνε τον κόσμο !!!!! τρίχες... εξαιρουμένου του Ρόθτσιλντ (που εξαγόρασε ορισμένα κομμάτια γης...ουδείς άλλος). Αν κυβερνούσαν τον κόσμο γιατί δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν τουλάχιστον την έκταση που διαθέτουν 100+ χώρες ; γιατί τους εξανάγκασαν να επιστρέψουν τις απαραίτητες εκτάσεις για την δημιουργία βιώσιμου κράτους που κατέλαβαν στον πόλεμο του 1967, αντί μιας "κουκίδας" που κατέχουν σήμερα ; Που είναι λοιπόν όλοι οι υποτιθέμενοι πανίσχυροι δισεκατομμυριούχοι να πράξουν κάτι αντίστοιχο με τον Ρόθτσιλντ ; ποιός τους εμποδίζει αντί να τα σκορπάνε σε επιδεικτικές χλίδο ματαιότητες ; ή να τα παρκάρουν σε εξωτικούς προορισμούς ; ή να τα πολλαπλασιάζουν ; να προσφέρουν γη-αναπνοή σε ένα έθνος που ασφυκτιεί, και τροφή στο 1/3 των παιδιών του που πεινάνε ;

α

σωστος!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

systrom-krieger

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ αποχωρούν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών για να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους»

bring-back-our-money1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα χρήματα µεταφέρθηκαν με ένα κοντέινερ στην πρωτεύουσα Μονρόβια, αφού τυπώθηκαν στο Λίβανο και τη Σουηδία στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018

trumpthumbsweb

Ο Τραμπ, που επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, δήλωσε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ευημερία στις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα