Η «ναυμαχία» των... χτενιών: Εχθροπραξίες μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων στα νερά της Μάγχης!

Η «ναυμαχία» των... χτενιών: Εχθροπραξίες μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων στα νερά της Μάγχης!

Ενισχύσεις από το Πολεμικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν Άγγλοι ψαράδες, οι οποίοi ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ από Γάλλους συναδέλφους τους

navmaxia
Ενισχύσεις από το Πολεμικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν Άγγλοι ψαράδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ από Γάλλους συναδέλφους τους στον πορθμό της Μάγχης.

Οι πρόσφατες εχθροπραξίες αποτελούν το τελευταίο κεφάλαιο μιας πολυετούς σύγκρουσης ανάμεσα στους αλιείς από τις δύο χώρες, με αντικείμενο τα χτένια του καναλιού, τα οποία οι Γάλλοι ισχυρίζονται οι Βρετανοί ψαρεύουν καταχρηστικά από τα δικά τους ύδατα.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζεται μια βρετανική τράτα, ιδιοκτησία της σκωτσέζικης εταιρείας MacDuff, να έχει αρπάξει φωτιά, μετά την φερόμενη επίθεση των Γάλλων ψαράδων με βόμβα μολότοφ.



Κλείσιμο
Άλλες καταγγελίες αλιέων από το Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν λόγο για πετροβολισμό των σκαφών τους, απόπειρες εμβολισμού, φωτοβολίδες που εκτοξεύονται προς το μέρος τους και άλλες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι «εχθροπραξίες» κορυφώθηκαν πρόσφατα στα νερά ανοιχτά της Νόρμανδίας, όπου πέντε βρετανικά σκάφη βρέθηκαν αντιμέτωπα με... 40 γαλλικά αλιευτικά.


Affrontement entre pêcheurs français et anglais


Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση επιτρέπει στους ψαράδες της Γαλλίας να αλιεύουν χτένια μόνο το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, περιορισμός που δεν ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπρόσωποι των γαλλικών ενώσεων αλιέων έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τους Βρετανούς ψαράδες ότι μπαίνουν στα ύδατα της χώρας τους, «λεηλατώντας» τα αποθέματα από τα χτένια, τις περιόδους που απαγορεύεται το ψάρεμά τους στη Γαλλία.

Οι Βρετανοί, από τη μεριά τους, επιμένουν ότι παραμένουν πάντα σε διεθνή ύδατα και δεν εισέρχονται στην «απαγορευμένη ακτίνα» των 12 μιλίων από τις γαλλικές ακτές.

Δείτε βίντεο: Η «ναυμαχία» των... χτενιών: Εχθροπραξίες μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων στα νερά της Μάγχης!
Η «ναυμαχία» των... χτενιών: Εχθροπραξίες μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων στα νερά της Μάγχης!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης