Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής πήρε πίσω το νομοσχέδιο για την κατάσχεση γης από αγρότες

safrica

Ο πρόεδρος της επιτροπής Humphrey Mmemezi δήλωσε ότι το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στο Κοινοβούλιο για διαδικαστικούς λόγους

Ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να εκποιήσει ιδιωτική γη χωρίς αποζημίωση έχει αποσυρθεί από την επιτροπή χαρτοφυλακίου δημοσίων έργων εν αναμονή περαιτέρω μελέτης, σύμφωνα με το κυβερνών αφρικανικό κόμμα.

Το 2015, το ANC πρότεινε συνταγματική τροπολογία που επέτρεπε στην κυβέρνηση να κατάσχει και να αναδιανείμει τη γη χωρίς καμία αποζημίωση στους ιδιοκτήτες της, κυρίως λευκούς μεγαλοκτηματίες. Το σχέδιο, το οποίο δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής, προκάλεσε εκτεταμένη διεθνή οργή και πολυάριθμες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη φερόμενη βία κατά των λευκών αγροτών της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Humphrey Mmemezi δήλωσε ότι το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στο Κοινοβούλιο για διαδικαστικούς λόγους, αλλά δεν μπορούσαν να επαναλάβουν μια ξεχωριστή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι η κυβέρνησή του επιβάλλει την τροποποίηση του συντάγματος για να επιτρέψει την απαλλοτρίωση της γης χωρίς αποζημίωση. Σύμφωνα με το ANC, η λευκή μειονότητα στη χώρα εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της γης περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά το τέλος του απαρτχάιντ.

Το ANC επανέλαβε τη δέσμευσή της να συνεχίσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της γης. Το κυβερνών κόμμα θέλει να αναδιανείμει τη γη που κατασχέθηκε από λευκούς αγρότες στους μαύρους πολίτες της χώρας. Από το τέλος του Απαρτχάιντ το 1994, το ANC ακολούθησε ένα μοντέλο "πρόθυμος-πωλητής, πρόθυμος αγοραστής" . Σύμφωνα με το σχέδιο, η κυβέρνηση αγοράζει γη από τους λευκούς γαιοκτήμονες και την ανακατανέμει μεταξύ των μαύρων πολιτών της χώρας. Ωστόσο, το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της γης δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που θέλει το ANC.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

zz

Δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρετε ο Τραμπ , εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έχουν κατάσχει γη με το έτσι θέλω από τους λευκούς αγρότες , στο RT λευκός Νοτιοαφρικανός αγρότης παρουσία συζύγου και δυο ανήλικων παιδιών του είχε πει ευθέως ότι μας σκοτώνουν και μας αφαιρούν την γη εάν δεν την απαρνηθούμε οικιοθελώς , και ότι γνωστοί του αγρότες έχουν μετακομίσει στην Ρωσσία και δουλεύουν εκεί νοικιάζοντας η αγοράζοντας γη χωρείς κανένα πρόβλημα .

Πραγματι

Περίπου 15.000 λευκοί αγρότες από την Νότιο Αφρική βρίσκονται σε διαβούλευσεις με την Ρωσία για να μετακομίσουν εκεί. Υπάρχουν 43 εκ. εκτάρια αχρησιμοποιητης γεωργικής γης που άρχισαν να μοιράζονται(νοικιαζονται) σε Ρώσους και όχι μόνο.

Totenkopf

Αμα θέλετε ρε αράπηδες κάντε και αλλιώς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης