Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής πήρε πίσω το νομοσχέδιο για την κατάσχεση γης από αγρότες

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής πήρε πίσω το νομοσχέδιο για την κατάσχεση γης από αγρότες

Ο πρόεδρος της επιτροπής Humphrey Mmemezi δήλωσε ότι το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στο Κοινοβούλιο για διαδικαστικούς λόγους

safrica
Ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να εκποιήσει ιδιωτική γη χωρίς αποζημίωση έχει αποσυρθεί από την επιτροπή χαρτοφυλακίου δημοσίων έργων εν αναμονή περαιτέρω μελέτης, σύμφωνα με το κυβερνών αφρικανικό κόμμα.

Το 2015, το ANC πρότεινε συνταγματική τροπολογία που επέτρεπε στην κυβέρνηση να κατάσχει και να αναδιανείμει τη γη χωρίς καμία αποζημίωση στους ιδιοκτήτες της, κυρίως λευκούς μεγαλοκτηματίες. Το σχέδιο, το οποίο δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής, προκάλεσε εκτεταμένη διεθνή οργή και πολυάριθμες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη φερόμενη βία κατά των λευκών αγροτών της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Humphrey Mmemezi δήλωσε ότι το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στο Κοινοβούλιο για διαδικαστικούς λόγους, αλλά δεν μπορούσαν να επαναλάβουν μια ξεχωριστή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι η κυβέρνησή του επιβάλλει την τροποποίηση του συντάγματος για να επιτρέψει την απαλλοτρίωση της γης χωρίς αποζημίωση. Σύμφωνα με το ANC, η λευκή μειονότητα στη χώρα εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της γης περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά το τέλος του απαρτχάιντ.

Το ANC επανέλαβε τη δέσμευσή της να συνεχίσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της γης. Το κυβερνών κόμμα θέλει να αναδιανείμει τη γη που κατασχέθηκε από λευκούς αγρότες στους μαύρους πολίτες της χώρας. Από το τέλος του Απαρτχάιντ το 1994, το ANC ακολούθησε ένα μοντέλο "πρόθυμος-πωλητής, πρόθυμος αγοραστής" . Σύμφωνα με το σχέδιο, η κυβέρνηση αγοράζει γη από τους λευκούς γαιοκτήμονες και την ανακατανέμει μεταξύ των μαύρων πολιτών της χώρας. Ωστόσο, το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της γης δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που θέλει το ANC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης