Γερμανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί στους δρόμους - Άγρια επεισόδια και πυροβολισμοί από την αστυνομία

Γερμανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί στους δρόμους - Άγρια επεισόδια και πυροβολισμοί από την αστυνομία

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ακροδεξιού που κρατούσε μαχαίρι - Χάος στην πόλη Chemnitz μετά τη δολοφονία ακροδεξιού από μετανάστες την Κυριακή το πρωί - «Κυνήγι» και επιθέσεις σε μετανάστες

000_18N36K
Χιλιάδες μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της γερμανικής πόλης Chemnitz, ζητώντας από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική της πολιτική και να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστών, μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των ακροδεξιών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αστυνομικοί πυροβόλησαν ένα μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που κρατούσε μαχαίρι.

000_18N36O


Οι διαδηλώσεις στην πόλη της ανατολικής Γερμανίας ξεκίνησαν από την Κυριακή και συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ένταση τη Δευτέρα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Σύρου και ενός Ιρακινού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης το πρωί της Κυριακής. Επίσης, η αστυνομία ερευνά τις επιθέσεις που δέχτηκαν μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Βουλγαρία, πιθανότατα από μέλη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν οργανώσει «κυνήγι» μετά τη δολοφονία του ομοϊδεάτη τους.

Κλείσιμο
Το ακροδεξιό γκρουπ Κaotic Chemnitz κάλεσε τα μέλη του να δείξουν ποιος έχει τον έλεγχο στην πόλη, ενώ κατά τη διαδήλωση φώναζαν «εμείς είμαστε οι άνθρωποι» και «αυτή είναι η πόλη μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης