Γερμανία: Μέρκελ και Σολτς ερίζουν για το συνταξιοδοτικό

solts-merkel

Πώς επηρεάζει τις συντάξεις το ενδεχόμενο ανάδειξης ενός Γερμανού... Ντόναλντ Τραμπ - Γιατί ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η εγγύηση σταθερών συντάξεων μέχρι το 2040 θα ανακόψει τον λαϊκισμό - Πού διαφωνεί η Μέρκελ και οι χριστιανοδημοκράτες

Στα «μαχαίρια» είναι η Μέρκελ με τους κυβερνητικούς εταίρους της, τους Σοσιαλδημοκράτες, για το συνταξιοδοτικό.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική τηλεόραση, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως δεν πτοείται από τις απειλές του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς ότι θα αναγάγει το ζήτημα του ύψους των συντάξεων σε κεντρικό θέμα στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2021. Οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ κάνουν σαφές πως δεν συμφωνούν για τα εγγυημένα επίπεδα συντάξεων μέχρι το 2040.
Ο Όλαφ Σολτς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η εγγύηση σταθερών συντάξεων αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα του κόμματός του.Ο μεγάλος συνασπισμός στη Γερμανία-«Groko»-έχει συμφωνήσει να διατηρήσει σταθερό το ύψος των συντάξεων έως το 2025, όμως ο Σολτς έχει παραδεχτεί πως το κόμμα του ασκεί πιέσεις, ώστε οι εγγυήσεις αυτές να διατηρηθούν έως το 2040. Για τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό, με το μέτρο αυτό,η Γερμανία θα αναχαιτίσει την αύξουσα υποστήριξη στα λαϊκιστικά κόμματα. «Οι σταθερές συντάξεις θα αποτρέψουν έναν Γερμανό Ντόναλντ Τραμπ», έχει δηλώσει στο παρελθόν κάνοντας αναφορά στο ρεύμα κατά του πολιτικού κατεστημένου που έφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στην εξουσία.

Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες αρνηθούν να διατηρηθούν σταθερές οι συντάξεις έως το 2040, το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο μίας μεγάλης πολιτικής μάχης, όπως έχει προειδοποιήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Shanahan

Ο Σάναχαν, πρώην στέλεχος της Boeing χωρίς καμία στρατιωτική εμπειρία, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με μια αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών, στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια

donald

«Μαζί με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Τερέζα Μέι προετοιμάσαμε μια πολύ καλή και ασφαλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Αποδείχθηκε ότι οι Βρετανοί την απέρριψαν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα»