Tο τερμάτισαν οι Τούρκοι: Δείτε τα προκλητικά πανό για την «Ημέρα Νίκης» του Κεμάλ

Tο τερμάτισαν οι Τούρκοι: Δείτε τα προκλητικά πανό για την «Ημέρα Νίκης» του Κεμάλ

Τα πανό έκαναν την εμφάνισή τους σε κεντρικά κτίρια του δήμου Σεϊχάν, στα Άδανα, με ένα μήνυμα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, καθώς και ένα τελευταίο στα τουρκικά

adana1_1
Με μία σειρά πανό - σκέτη πρόκληση ετοιμάζεται η Τουρκία να γιορτάσει στις 30 Αυγούστου την «Ημέρα της Νίκης», τη νίκη του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» επί του ελληνικού στρατού και των Βρετανών και Γάλλων συμμάχων του στο Αφιόν Καραχισάρ, το 1922. 

Τα γιγάντια πανό έκαναν την εμφάνισή τους σε κεντρικά κτίρια του δήμου Σεϊχάν, στα Άδανα, και τα οποία ανέγραφαν ένα μήνυμα στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, καθώς και ένα τελευταίο στα τουρκικά.



«Αν η Ελλάδα είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η δήλωση θα είχε βγει» γράφει το ένα από τα γιγάντια πανό στην πόλη. Συνεχίζει με αντίστοιχο πανό στις άλλες δύο γλώσσες για να καταλήξει στην τουρκική λέγοντας: «Ευτυχώς, νικήσαμε και μπορούμε να γιορτάσουμε την 30η Αυγούστου στην πατρίδα μας με τη μητρική μας γλώσσα».

Η 30ή  Αυγούστου θεωρείται εθνική γιορτή στην Τουρκία. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων του στην κοιλάδα του Αφιόν Καραχισάρ με το περιώνυμο παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος». Στις 30 ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους.

Κλείσιμο
Πηγές: CNNTürk, Cumhuriyet

greek
adanaenglish2
adanafrench1
turkish1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης