Ειρωνικός ο Τραμπ για τον πρώην δικηγόρο του: «Μην ζητήσετε τις υπηρεσίες του»

Ειρωνικός ο Τραμπ για τον πρώην δικηγόρο του: «Μην ζητήσετε τις υπηρεσίες του»

Μέσω twitter ήρθε η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομολογία του πρώην δικηγόρου του - «Πονοκέφαλος» στον Λευκό Οίκο από ενδεχόμενες αποκαλύψεις του Μάικλ Κόεν

trump__8_
«Αν κάποιος ψάχνει έναν καλό δικηγόρο, θα σας συμβούλευα έντονα να μην προσφεύγετε στις υπηρεσίες του Μάικλ Κόεν!».

Τάδε έφη Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ομολογία του πρώην δικηγόρου του ότι παραβίασε την εκλογική νομοθεσία, κανονίζοντας αμοιβές για δύο γυναίκες, προκειμένου να μην αποκαλύψουν προεκλογικά τις σχέσεις τους με τον τότε υποψήφιο και νυν εκλεγμένο Αμεριανό πρόεδρο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Τραμπ, «ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ένοχος για δύο παραβιάσεις στην προεκλογική νομοθεσία που δεν είναι αδίκημα. Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μια μεγάλη οικονομική παραβίαση στην προεκλογική του εκστρατεία αλλά διευθετήθηκε άμεσα», πρόσθεσε λίγο αργότερα.


Κλείσιμο
Μάλιστα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Κόεν υπέκυψε στις πιέσεις των ανακριτών και επινόησε ιστορίες για να πετύχει συμφωνία με τους εισαγγελείς. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον Πολ Μάναφοντ που κρίθηκε ένοχος για τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή, λέγοντας ότι νιώθει «τόσο σεβασμό για έναν θαρραλέο άνδρα».

Ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ένοχος για οκτώ συνολικά κατηγορίες, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο δικηγόρος ομολόγησε την ενοχή του μετά το συμβιβασμό που πέτυχε μετ ις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, που προββλέπει ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια και τρεις μήνες, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Το σκάνδαλο πλήττει και τον ίδιο τον πρόεδρο, καθώς ο Κόεν παραδέχθηκε ότι κατέβαλλε ποσά 130.000 και 150.000 δολαρίων σε δύο γυναίκες, που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ, ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους. Η πράξη του έγινε «κατ' απαίτηση του υποψήφιου» με στόχο να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών που θα τον έπλητταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης