ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Γουόρνερ προειδοποιεί τον Τραμπ να μην αποπειραθεί να δώσει χάρη στον Μάναφορτ

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Γουόρνερ προειδοποιεί τον Τραμπ να μην αποπειραθεί να δώσει χάρη στον Μάναφορτ

Εξάλλου, ο κορυφαίος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών έκρινε ότι η ομολογία ενοχής του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Μάικλ Κόεν, δυνητικά εμπλέκει τον Τραμπ σε παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών

warner
Ο αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ, το κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, προειδοποίησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην αποπειραθεί καν να απονείμει χάρη στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Πολ Μάναφορτ.

«Οποιαδήποτε απόπειρα από τον πρόεδρο να απονείμει χάρη στον κ. Μάναφορτ ή να επέμβει στην έρευνα για την εκστρατεία του θα αποτελούσε χονδροειδή κατάχρηση εξουσίας και θα απαιτούσε την ανάληψη άμεσης δράσης από το Κογκρέσο», ανέφερε ο Γουόρνερ, η Επιτροπή στην οποία συμμετέχει έχει επίσης διεξαγάγει έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Εξάλλου, ο κορυφαίος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών έκρινε ότι η ομολογία ενοχής του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Μάικλ Κόεν, δυνητικά εμπλέκει τον Τραμπ σε παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Νωρίτερα, ο Κόεν ομολόγησε ότι κατέβαλε χρήματα κατά παραβίαση της νομοθεσίας περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα», τον οποίο δεν κατονόμασε, στο πλαίσιο συμβιβασμού στο δικαστήριο.

«Η ομολογία της ενοχής του Μάικλ Κόεν (...) στις κατηγορίες για φορολογική απάτη και τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας για την χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής γυναικών που φέρονται να είχαν σχέσεις με τον Τραμπ, προστίθεται σε μια σειρά καταδικών προσώπων στον στενό κύκλο του προέδρου. Τα γεγονότα που αφορά η ομολογία, που πιθανόν εμπλέκουν τον πρόεδρο σε παράνομες παραβιάσεις των κανόνων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, κλιμακώνουν τον νομικό κίνδυνο για τον πρόεδρο», σημείωσε ο Σιφ σε ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης