Η Γερμανία δεν εξετάζει ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία

Η Γερμανία δεν εξετάζει ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία

«Το ζήτημα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Απέρριψε τις πληροφορίες ότι το Βερολίνο ωθεί την Τουρκία στο ΔΝΤ

zeibert
Εκτός ατζέντας χαρακτήρισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία.

«Το ζήτημα γερμανικής βοήθειας για την Τουρκία δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης», τόνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας στην επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, που πρότεινε μια τέτοια ενέργεια.

Η Νάλες είχε δηλώσει ότι μπορεί να χρειαστεί η Γερμανία να βοηθήσει την Τουρκία, ανεξαρτήτως των διαφορών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας η χώρα να παραμείνει οικονομικά σταθερή».

Ο Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι το Βερολίνο θέλει οικονομική σταθερότητα στην Τουρκία. Ωστόσο, απέρριψε τα σενάρια ότι η χώρα του παρακινεί την Άγκυρα να προσφύγει στο ΔΝΤ.

«Είναι θέμα της Τουρκίας να αποφασίσει αν θέλει να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ», δήλωσε και διευκρίνισε ότι το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας δεν περιλαμβάνεται ούτε στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν τον επόμενο μήνα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όταν ο τελευταίος θα επισκεφθεί την Γερμανία.

Απορρίπτουν οι φιλελεύθεροι τη βοήθεια προς την Τουρκία

«Αφελή και εκτός πραγματικότητας», χαρακτήρισε την πρόταση της κυρίας Νάλες ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, επισημαίνοντας ότι «το να πετάξουμε από το παράθυρο χρήματα, θα ήταν πολύ κυνικό για τους Γερμανούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές». Πρόσθεσε δε ότι ούτε από οικονομική άποψη έχει νόημα να δοθεί βοήθεια στην Τουρκία, καθώς η κρίση της δεν αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. «Με την οικονομική βοήθεια δεν θα σταθεροποιηθεί το διεθνές οικονομικό σύστημα, αλλά μόνο το σύστημα του Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπσντορφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης