Γερμανία: Το Βερολίνο παίρνει μέτρα για πορεία νεοναζιστών για τον Ρούντολφ Ες

Γερμανία: Το Βερολίνο παίρνει μέτρα για πορεία νεοναζιστών για τον Ρούντολφ Ες

Η πορεία θα γίνει σήμερα με αφορμή την 31 επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Χίτλερ – Φόβοι για συγκρούσεις με ακροαριστερούς αντιδιαδηλωτές

poreia_hess
Μέτρα λαμβάνουν οι αρχές στο Βερολίνο, ενόψει της πορείας που θα πραγματοποιήσουν σήμερα νεοναζιστές με αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για συγκρούσεις με ακροαριστερούς αντιδιαδηλωτές.

Η πορεία θα γίνει στην περιοχή Σπαντάου. Ο Ρούντολφ Ες αυτοκτόνησε στη φυλακή, στην οποία βρισκόταν υπό κράτηση στο Βερολίνο.

Το 2017 περίπου 500 νεοναζιστές μετείχαν σε πορεία που έγινε στη μνήμη του Ες. Η πορεία τους από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σπαντάου ως την Βίλχελμστρασε, όπου βρισκόταν η φυλακή των συμμάχων για τους εγκληματίες πολέμου στην οποία κρατείτο ο υπαρχηγός του Χίτλερ, αποκλείστηκε λίγο μετά την έναρξή της από ομάδες ακροαριστερών.

Αιτήματα να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών

Οι μετέχοντες στην πορεία στη μνήμη του Ες είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την πορεία καθώς η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει την εξύμνηση του υπαρχηγού του Χίτλερ με τη χρήση λέξεων ή εικόνων.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί πέρυσι για να εμποδίσουν συγκρούσεις μεταξύ των νεοναζιστών και των αντιδιαδηλωτών.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που διατυπώνονται κάθε χρόνο για να απαγορευτεί η πορεία των νεοναζιστών, συνήθως επιτρέπεται η διεξαγωγή της σε σεβασμό στο θεμελιώδες δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στη Γερμανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης