Δεκαεξάχρονος Αυστραλός χάκαρε το κεντρικό υπολογιστικό δίκτυο της Apple!

Δεκαεξάχρονος Αυστραλός χάκαρε το κεντρικό υπολογιστικό δίκτυο της Apple!

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε οτι το έκανε γιατί είναι μεγάλος οπαδός της

apple-new-kentr
Ένοχος για το χακάρισμα του κεντρικού υπολογιστικού δικτίου της Apple δήλωσε ένας 16χρονος από τη Μελβούρνη ο οποίος υποστήριξε ότι «έβαλε χέρι» σε δεδομένα της εταιρείας γιατί ήταν μεγάλος οπαδός της!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, παραβίασε το δίκτυο της Apple αρκετές φορές από το σπίτι του.

Συνολικά φέρεται να «κατέβασε» 90GB από φακέλους ασφαλείας ενώ απέκτησε πρόσβαση και στοιχεία πελατών της Apple.

Όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας διαπίστωσαν την παραβίαση ενημέρωσαν το FBI το οποιο με τη σειρά του επικοινώνησε με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του 16χρονου βρήκαν δύο λάπτοπ, ένα κινητό και έναν σκληρό δίσκο σε φάκελο του οποίου με ονομασία “hacky hack hack” εντοπίστηκαν τα δεδομένα που είχαν υποκλαπεί.

Κατά πληροφορίες ένα στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του 16χρονου ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος καυχιόταν στο WhatsApp για το κατόρθωμα του .

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της Apple διαβεβαίωσε τους πελάτες της εταιρείας ότι «σε κανένα σημείο του περιστατικού δεν τέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης