Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Ο περιφέρειάρχης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – Η κυβέρνηση προανήγγειλε την ακύρωση της απόφασης για την ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων

morandi_gefyra
Εθνικό πένθος αναμένεται ότι θα κηρύξει στην Ιταλία η κυβέρνηση της χώρας, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στην Γένοβα, προκαλώντας δεκάδες νεκρούς.

Η απόφαση για την κήρυξη εθνικού πένθους ελήφθη από τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, που επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.


Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο περιφερειάρχης


Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάννι Τότι, ζήτησε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιδίως λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Ακυρώνεται η ανάθεση της εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων στον όμιλο Μπένετον

Παράλληλα, ο Κόντε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της ανάθεσης εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην ιδιωτική εταιρία Atlantia, του ομίλου Μπενετόν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης», είπε ο Κόντε. Επίσης, ο Κόντε ανέφερε ότι η πόλη της Γένοβας θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης.

Κλείσιμο
«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης