Συναγερμός από το FBI για επιθέσεις χάκερ στα ΑΤΜ όλου του πλανήτη

atm

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό alert του FBI, «οι κυβερνο-εγκληματίες σκοπεύουν να διεξάγουν μία παγκόσμια επιχείρηση «αδειάσματος» ΑTM τις επόμενες ημέρες, που πιθανώς συνδέεται με μία άγνωστου τύπου παραβίαση καρτών

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας ή αλλιώς FBI, προειδοποίησε τις τράπεζες ότι εγκληματίες του κυβερνοχώρου σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο σύστημα απάτης, με σκοπό το «άδειασμα» των ΑΤΜ.

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό alert του FBI, «οι κυβερνο-εγκληματίες σκοπεύουν να διεξάγουν μία παγκόσμια επιχείρηση «αδειάσματος» ΑTM τις επόμενες ημέρες, που πιθανώς συνδέεται με μία άγνωστου τύπου παραβίαση καρτών και συνήθως αναφέρεται ως «απεριόριστη επιχείρηση», ανέφερε το Krebs on Security.

Η διαδικασία

Σε αυτήν τη διαδικασία, οι χάκερ χρησιμοποιούν μια κλωνοποιημένη κάρτα σε ATM σε όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν χρήματα.
Η προειδοποίηση πρόσθεσε ότι οι χάκερ θα τοποθετήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό για την εξάλειψη πολλαπλών ελέγχων ασφάλειας και απάτης που εφαρμόζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να καταργήσουν όλα τα όρια στις συναλλαγές.

Επιπλέον, οι απατεώνες είναι σε θέση να αλλάξουν τα υπόλοιπα λογαριασμών και άλλα τείχη προστασίας. Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει τη διαθεσιμότητα απεριόριστων κεφαλαίων κατά τις συναλλαγές εκταμίευσης ATM.

Οι κλωνοποιημένες κάρτες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συναλλαγές γίνονται με προμήθεια κλεμμένων καρτών δεδομένων. Μετά από αυτό, οι λεπτομέρειες εκτυπώνονται σε κάρτες επαναχρησιμοποιήσιμων μαγνητικών ταινιών.

Αυτές οι νέες παράνομες κάρτες χρησιμοποιούνται σε κατάλληλη στιγμή από τους απατεώνες.

Οι περισσότερες από αυτές τις διαδικασίες πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, όταν κλείνουν οι τραπεζικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Οι απατεώνες λέγεται επίσης ότι στοχεύουν μικρά και μεσαία ιδρύματα. Συνήθως, αυτοί έχουν λιγότερους ελέγχους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και είναι επιρρεπείς σε επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing).

Σε αυτή την κατάσταση, το FBI έχει ζητήσει από όλες τις τράπεζες να αξιολογήσουν την απόδοση των συστημάτων ασφαλείας τους. Αν χρειαστεί, η απάντηση είναι να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα επαλήθευσης ταυτότητας, όπως απαιτούνται για την αντιμετώπιση της απειλής του κυβερνοχώρου.

Η συμβουλευτική επιτροπή ζητά επίσης την εφαρμογή μιας διπλής διαδικασίας επαλήθευσης ταυτότητας. Αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται αν το ποσό της απόσυρσης αυξάνεται πάνω από ένα καθορισμένο όριο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Εγω

Οι "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ".

S

Ισα ίσα πού πρόλαβα κι έβγαλα κάτι λίγα € πού είχα. Αν καί λίγο αργά σήμερα, πιάνεται άμα ανάψω λαμπάδα στήν Μεγαλόχαρη γιά νά μέ προστατέψει γιά κάτι δις πού έβγαλα παράνομα, καί τά έστειλα Cayman Islands.

Spy

S..? Ωιμε.. Μέ..χακαραν.

@

WHAT A LOAD OF CRAP.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gd0ydf9

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα με το Ντιτρόιτ, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη που εντάσσεται στο πλαίσιο του καθιερωμένου καψωνιού που κάνουν οι παλιοσειρές των Χοκς στους rookies

Cookies

Επί έξι μήνες εκπρόσωποι της εταιρείας αλλά και ο αστυνόμος Michael Henn προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσουν μαζί της για να την ενημερώσουν ότι θα πρέπει είτε να πληρώσει το κόστος της παραγγελίας είτε να επιστρέψει τα μπισκότα

aung

Η Σου Κι, που τιμήθηκε και με το Νόμπελ Ειρήνης το 1991 για τον αγώνα της υπέρ της δημοκρατίας στη Μιανμάρ, είδε πολλές από τις διεθνείς της διακρίσεις να της αφαιρούνται μετά την μαζική έξοδο το 2017 περισσότερων από 700.000 Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές, λόγω της βίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ και τις πολιτοφυλακές βουδιστών, που χαρακτηρίστηκε γενοκτονία από τον ΟΗΕ