Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Ξανά στην επίθεση ο Ερντογάν: Αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει μποϊκοτάζ στα iPhone, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης η απόφαση για αυξημένους δασμούς σε ποτά, αυτοκίνητα, καπνό, καλλυντικά και ρύζι

erdogan_main01
Σε αύξηση των δασμών σε σειρά αμερικανικών προϊόντων προχώρησε η Τουρκία καθώς δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τη προτροπή Ερντογάν για μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.

«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ερντογάν για αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας»,  όπως έγραψε στο Twitter.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την απόφαση οι αυξημένοι δασμοί αφορούν εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.

Συγκεκριμένα το διάταγμα που φέρει την υπογραφή Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης