Ερντογάν: Παρά τις «επιθέσεις» στη λίρα εμείς θα κάνουμε ανάπτυξη ρεκόρ το 2018

Ερντογάν: Παρά τις «επιθέσεις» στη λίρα εμείς θα κάνουμε ανάπτυξη ρεκόρ το 2018

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να εμποδίσει την Τουρκία στην επίτευξη των στόχων της, ενώ υπενθύμισε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,4% το πρώτο τρίμηνο

19894472
Την πεποίθηση πως η Τουρκία θα πετύχει ανάπτυξη-ρεκόρ το τρέχον έτος, παρά τις «επιθέσεις» που δέχεται η λίρα στις αγορές συναλλάγματος, εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην επαρχία Γκιουμούσχανε (Gümüşhane).

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να εμποδίσει την Τουρκία στην επίτευξη των στόχων της, ενώ υπενθύμισε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,4% το πρώτο τρίμηνο.

«Παρά τις επιθέσεις που διενεργούνται στην συναλλαγματική ισοτιμία, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε το δεύτερο τρίμηνο και θα κλείσουμε το 2018 με ποσοστό ρεκόρ», είπε.

«Αυτοί που νομίζουν πως θα μας γονατίσουν με οικονομικές χειραγωγήσεις δεν μας γνωρίζουν καθόλου», προσέθεσε, ενώ η τουρκική λίρα έπεσε το μεσημέρι σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου.

Η πτώση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ανακοίνωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ότι θα διπλασιάσει τους αμερικανικούς δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και στο τουρκικό αλουμίνιο.

Ο κ. Ερντογάν στάθηκε ιδιαίτερα στους οικονομικούς δεσμούς της Τουρκίας με την Ρωσία, λέγοντας πως έξι εκατομμύρια ρώσοι τουρίστες θα επισκεφτούν την χώρα φέτος. «Φυσικά αυτές οι σχέσεις, αυτές οι επαφές, μας κάνουν δυνατότερους», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης