Η Τουρκία ανακοινώνει «νέο οικονομικό μοντέλο» αλλά δεν πείθει τις αγορές

Η Τουρκία ανακοινώνει «νέο οικονομικό μοντέλο» αλλά δεν πείθει τις αγορές

Πρόκειται για την πρώτη απάντηση της κυβέρνησης στην κατρακύλα των αγορών

erdogan
Νέο οικονομικό μοντέλο θα παρουσιάσει η Τουρκία σήμερα  Παρασκευή 10 Αυγούστου, στον απόηχο της κατάρρευσης του τουρκικού νομίσματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για την πρώτη απάντηση της κυβέρνησης στην κατρακύλα των αγορών.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές τράπεζες και εταιρίες δεν αντιμετωπίζουν κινδύνους, παρά τις ανησυχίες για το επίπεδο του χρέους.

«Το τουρκικό τραπεζικό σύστημα είναι σε θέση να διαχειριστεί αποτελεσματικά, όπως συνέβη στο παρελθόν, την χρηματοοικονομική μεταβλητότητα με την ισχύ της κεφαλαιακής του δομής και των ισολογισμών του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Σε αντίθεση με τις κερδοσκοπικές δηλώσεις που γίνονται στην αγορά για τις τράπεζες μας και για τις εταιρείες μας, οι ρυθμιστικές αρχές μας δεν βλέπουν να δημιουργείται πρόβλημα από τη ρίσκα στη συναλλαγματική ισοτιμία και τη ρευστότητα.

Συστήνουμε στους επενδυτές και τους πολίτες μας να λαμβάνουν υπόψη τις εκθέσεις που αντανακλούν την πραγματική κατάσταση και όχι τέτοια σχόλια», αναφέρεται.
Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Τουρκία έχει στόχο να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2018 κάτω από το 2% του ΑΕΠ.

Παράλληλα αναμένει ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 3% με 4% τον 2019, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 5,5%.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 5,6% του ΑΕΠ πέρυσι, αναμένεται να κλείσει κάτω από το 4% την επόμενη χρονιά και ο πληθωρισμός, ο οποίος κινείται τώρα στο 15%, θα επιστρέψει «σε σύντομο διάστημα» σε μονοψήφια νούμερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης