Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Σε δύο μήνες ξεκινάμε γεωτρήσεις σε Αττάλεια και Μερσίνη

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Σε δύο μήνες ξεκινάμε γεωτρήσεις σε Αττάλεια και Μερσίνη

«Η Τουρκία, δυστυχώς, εξαρτάται από ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο Νομίζω ότι η μοίρα του παιχνιδιού θα αλλάξει, αν μπορέσουμε να το βρούμε, προσευχόμαστε. Όπου κι αν υπάρχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, στη θάλασσα ή στην ξηρά, θέλουμε το βρούμε», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ

Fatih-Donmez
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες,  θα γίνει η πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο, από το πλοίο «Φατίχ», στα ανοικτά της Αττάλειας και της Μερσίνας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Δουλεύουμε στο σεισμικό πλοίο μας για περίπου 5 χρόνια. Τα δεδομένα που λαμβάνουμε είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά. Ελπίζω να ξεκινήσουμε την πρώτη μας εξερεύνηση των θαλασσίων υδάτων φέτος. Έχουμε προμηθευτεί ένα τρυπάνι και η γεώτρηση θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Δώσαμε το όνομα «Fatih» (Πορθητής). Προφανώς αναμένουμε την κατάκτηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλές από τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου έχουν προσεγγιστεί. Τα δεδομένα μας είναι επίσης πολύ θετικά. Θα κάνουμε την πρώτη ηχομέτρηση στην Αττάλεια. Στις τουρκικές οικονομικές ζώνες. Η άλλη θα είναι στα ανοιχτά της Μερσίνης.

Η Τουρκία, δυστυχώς, εξαρτάται από ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο Νομίζω ότι η μοίρα του παιχνιδιού θα αλλάξει, αν μπορέσουμε να το βρούμε, προσευχόμαστε. Όπου κι αν υπάρχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, στη θάλασσα ή στην ξηρά, θέλουμε το βρούμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης