ΠΓΔΜ: Συνελήφθησαν επτά Σκοπιανοί τζιχαντιστές

ΠΓΔΜ: Συνελήφθησαν επτά Σκοπιανοί τζιχαντιστές

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας από 23 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο χωριστές υποθέσεις, που χρονολογούνται από το 2015 και το 2016, για συμμετοχή στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ είτε ως μαχητές, είτε ως παραστρατιωτικοί είτε ως πολιτοφυλακή

Jihadists
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε σήμερα επτά ανθρώπους που πιστεύεται ότι πολέμησαν στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας από 23 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο χωριστές υποθέσεις, που χρονολογούνται από το 2015 και το 2016, για συμμετοχή στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ είτε ως μαχητές, είτε ως παραστρατιωτικοί είτε ως πολιτοφυλακή.

Νόμος στη γειτονική χώρα προβλέπει ότι η συμμετοχή σε οποιοδήποτε παραστρατιωτικό γκρουπ εκτός των συνόρων της ΠΓΔΜ είναι καθ' όλα παράνομη. Αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως 10 ετών.

Οι περισσότεροι από τους Αλβανούς που αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, ο οποίος ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μουσουλμάνοι, όμως υιοθετούν μια μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ εκτιμούν ότι πάνω από 130 πολίτες της χώρας πολεμούν στα πεδία μάχης της Συρίας και του Ιράκ και μέχρι τώρα περίπου 20 έχουν σκοτωθεί.

Ορισμένοι δυτικοί διπλωμάτες λένε πως αυτοί που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ πιθανόν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης