Λήξη συναγερμού στη Φρανκφούρτη: Μία οικογένεια Γάλλων έκανε άνω κάτω το αεροδρόμιο

Λήξη συναγερμού στη Φρανκφούρτη: Μία οικογένεια Γάλλων έκανε άνω κάτω το αεροδρόμιο

Η οικογένεια από λάθος υπαλλήλου βρέθηκε στη ζώνη ασφαλείας και αμέσως σήμανε συναγερμός - Εκκενώθηκε ο τερματικός  1 - Ακυρώθηκαν 50 πτήσεις

19880751
Μία τετραμελής οικογένεια Γάλλων έσπειρε τον πανικό στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ο οποίος εκκενώθηκε για τρεις ώρες προκαλώντας «έμφραγμα» στις πτήσεις. 

Πριν από λίγη ώρα η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter ότι ο τερματικός σταθμός1 άνοιξε εκ νέου, επιτρέποντας στους επιβάτες, αλλά και τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια των Γάλλων, πιθανότατα από λάθος, πέρασαν στην ζώνη ασφαλείας χωρίς να ελεγχθούν και αμέσως σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο τερματικός και στις πύλες Α και Ζ να διακοπεί η επιβίβαση.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η είσοδός τους επιτράπηκε από λάθος ενός εκ των υπαλλήλων της ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας.

«Παρά το θετικό τεστ για ύπαρξη τυχόν εκρηκτικών, μία τετραμελής οικογένεια Γάλλων βρέθηκε μέσα στη ζώνη ασφάλειας. Η οικογένεια βρέθηκε, ανακρίθηκε και της επετράπη να ταξιδέψει», αναφέρει η αστυνομία.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας, είχε αναφέρει ότι ένας άντρας ο οποίος φέρεται να είχε μαζί του και ένα παιδί, είχε περάσει χωρίς να ελεγχθεί στη ζώνη ασφαλείας. 

Η επιβίβαση σταμάτησε περίπου στις 11:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

H Ομοσπονδιακή Αστυνομία αναικοίνωσε μέσω Twitter ότι πρόκειται για ένα τουλάχιστον πρόσωπο που πέρασε χωρίς σχετική άδεια στον φυλασσόμενο χώρο. 

Νωρίτερα, στο πρώτο tweet με το οποίο είχε σημάνει τον συναγερμό στο αεροδρόμιο ανέφερε: «στην περιοχή Α του τερματικού σταθμού 1 στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν μια άμεση παύση της επιβίβασης και εκκένωση της περιοχής ασφαλείας στα επίπεδα 2 και 3. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.»

Ακυρώθηκαν πάνω από 50 πτήσεις

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πάνω από 13.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την εκκένωση του τερματικού.

Νωρίτερα, η  γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ο κύριος κόμβος της οποίας βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, είχε αναφέρει μέσω του Twitter πως η επιβίβαση διακόπηκε στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου.

Η εταιρεία είχε αναφέρει ακόμη πως δεν ήταν να πει πόσες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν λόγω της εκκένωσης.

Επιβάτες του αεροδρομίου «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την αναστάτωση που επικράτησε στο μεγαλύτερο αερδρόμιο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης.

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φραγκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης