Γιαπωνέζα βουλευτής: Η ΛΟΑΤ κοινότητα είναι «μη παραγωγική»

loat_09

Η Mio Sugita έγραψε ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου «δεν παράγουν παιδιά. Με άλλα λόγια, στερούνται παραγωγικότητας και επομένως δεν συμβάλλουν στην ευημερία του έθνους»

Το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας άργησε να πάρει τις αποστάσεις του από μία βουλευτή του που περιέγραψε τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας ως «μη παραγωγικά» επειδή δεν μπορούν να έχουν παιδιά.

Η Mio Sugita, μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), πυροδότησε τις αντιδράσεις πολλών ανθρώπων  στην Ιαπωνία που είτε ανήκουν  στη ΛΟΑΤ κοινότητα είτε όχι, όταν  εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν τα χρήματα των φορολογουμένων θα πρέπει να στηρίζουν  ή όχι τους γάμους ομοφυλοφίλων, σύμφωνα  με  άρθρο της που δημοσιεύθηκε σε τοπικό περιοδικό  τον περασμένο μήνα.

Η Sugita έγραψε ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου «δεν παράγουν παιδιά. Με άλλα λόγια, στερούνται παραγωγικότητας και επομένως δεν συμβάλλουν στην ευημερία του έθνους».

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι του LDP αρχικά αρνήθηκαν να σχολιάσουν και να καταδικάσουν τη δήλωση της Sugita, στη συνέχεια, όμως και σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το LDP δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις της Sugita σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Το άρθρο, όπως ανέφερε το κόμμα, «δείχνει την έλλειψη κατανόησης των θεμάτων που  αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ κοινότητα και την ελλιπή κατανόηση των συναισθημάτων των εμπλεκόμενων ατόμων». Το κόμμα δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι φυσικό να επιδιώκεται η δημιουργία μιας κοινωνίας όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά και η ποικιλομορφία είναι πολύτιμη».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η στάση του κόμματος έναντι των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ προκάλεσε περαιτέρω κριτική, αφού ένας δεύτερος βουλευτής ισχυρίστηκε ότι η ομοφυλοφιλία ήταν «θέμα γούστου».

Ο Τόμου Τανιγκάουα δήλωσε σε μία διαδικτυακή εκπομπή ότι αν και δεν αντιτίθεται στις σχέσεις ομοφυλοφίλων, αντιτάσσεται σε νόμους που νομιμοποιούν γάμους ομοφυλοφίλων.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Η αλήθεια τσούζει

Γιατί το άρθρο μεροληπτεί υπέρ της ΛΟΑΤ κοινότητας; Δεν υπήρξαν μόνο αντιδράσεις, είχε και θετικές εκδηλώσεις η δήλωση της πολιτικού. Γιατί το κάνετε αυτό;

Γιατί απλά...

...αυτή είναι η «γραμμή» που παίρνουν.

Γνωση

Επειδή δεν έχεις ιδέα και είσαι εντελώς άσχετος θα ήταν καλύτερα να μην μιλάς και να γίνεσαι ρεζίλι! Τα παράπανά σου για τα παιδιά προς υιοθεσία στους βιολογικούς τους γονείς που τα παρατάνε μπροστά σε εκκλησίες, νοσοκομεία, ξένες πόρτας ή τα πετάνε στους σκουπιδοτενεκέδες. Βέβαια με τη δική σου λογική είναι καλύτερα αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν στους δρόμους ή σε ιδρύματα παρά σε ένα ζεστό σπίτι με ανθρώπους που θα αγαπήσουν και θα τα φροντίσουν. Το χρώμα δεν παίζει κανένα ρόλο, είμαστε σχεδόν όλοι άνθρωποι. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που προτιμούν να λειτουργήσουν ως κοινωνικό καρκίνωμα προσπαθώντας να σπείρουν μίσος και διχόνοια παντού για να εξυπηρετήσουν το αρρωστημένο τους Εγώ. Όσο πιο γρήγορα απαλαχτούμε από αυτούς τόσο το καλύτερο! Τώρα εσύ σε ποια κατηγορία θες να ανήκεις το αποφασίζεις μόνο σου.

Δεν ήξερα

Δεν ήξερα ότι οι ΛΟΑΤ είναι χρώμα;;; Εγώ νόμιζα ότι ειναι ανωμαλία. Θα μας τρελάνεις;; Καί φυσικά είναι καλύτερο ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον αλλά τι μας λες;;; ότι μόνο η ΛΟΑΤ κοινότητα έχει κάτι τέτοιο;; Τι πίνεις ρε;;

ΤΘ

Aφού η ζωή τους έχει να κάνει μόνο με το σεξ και την ανωμαλία. Κάθε εβδομάδα αλλάζουν συντρόφους και ύστερα κολλάνε ηπατίτιδες και HIV.

456

Ψέματα λέει? Πρώτα θέλουν να παντρεύονται και μετά να υιοθετούν. Να πέρνουν τα ξένα παιδιά δηλαδή. ΝΑ εκμεταλλεύονται την τραγωδία του να μην μπορεί ένα παιδί να μεγαλωσει με τους κανονικούς του γονείς. Και αν δεν βρούν... τότε εισαγωγή: Μαυράκια, ασπράκια ότι ναναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20516400

Η Νάνσι Πελόζι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μεταθέσει την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους λόγω του shutdown – Του ζητά είτε να την καταθέσει εγγράφως είτε να βρεθεί μια άλλη ημερομηνία