Συνελήφθη άντρας στα Κατεχόμενα επειδή άκουγε τραγούδια για... τον Οτσαλάν!

Kibris

Ο δικαστής αποφάσισε την αποφυλάκισή του, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και ζητήθηκε η παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από το ψευδοκράτος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης

Ένα άτομα συνελήφθη από την λεγόμενη «αστυνομία» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι την περασμένη Παρασκευή άκουσε τραγούδια που εξυμνούσαν την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και τον ηγέτη της, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο συλληφθής βρέθηκε σήμερα ενώπιον λεγόμενου «δικαστηρίου» με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του υλικό που αφορούσε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων του «υπουργικού συμβουλίου».

Ο δικαστής αποφάσισε την αποφυλάκισή του, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και ζητήθηκε η παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από το ψευδοκράτος μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο «αστυνομικός» ανακριτής κατά την κατάθεση του στο «δικαστήριο» είπε ότι στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε ένα USB στο οποίο υπήρχαν τουρκικά τραγούδια αλλά και κουρδικά τραγούδια που εξυμνούν τους αγώνες της οργάνωσης ΡΚΚ και του Οτσαλάν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isis-630x374

Tο Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και οι συμμαχικές τους οργανώσεις έχουν επιδείξει αντοχή, αποφασιστικότητα και προσαρμοστικότητα στην αυξανόμενη αντιτρομοκρατική πίεση, αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ