Σάλος στην Ιταλία: Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι Ιταλικό πλοίο μετέφερε στη Λιβύη διασωθέντες

Σάλος στην Ιταλία: Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι Ιταλικό πλοίο μετέφερε στη Λιβύη διασωθέντες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, ιταλικό πλοίο μετέφερε διασωθέντες μετανάστες στη Λιβύη – Διαψεύδει την είδηση ο Σαλβίνι 

italy_coastguard
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα La Reppublica ότι ιταλικό πλοίο μετέφερε στη Λιβύη διασωθέντες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ιταλικό πλοίο Asso 28 (το οποίο στηρίζει την δραστηριότητα πετρελαϊκής πλατφόρμας), πήρε μέρος στην διάσωση 108 ανθρώπων που επέβαιναν σε πλεούμενο.

Στη συνέχεια, το πλοίο μετέφερε τους διασωθέντες στο λιμάνι της Τρίπολης, έπειτα από οδηγία της ιταλικής ακτοφυλακής για συντονισμό με την λιβυκή ακτοφυλακή.

«Ένα πρωτοφανές γεγονός που παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία, η οποία εγγυάται το δικαίωμα στο άσυλο και δεν αναγνωρίζει την Λιβύη ως ασφαλή λιμένα», γράφει η La Repubblica.

Διαψεύδει ο Σαλβίνι

Το δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Η ιταλική ακτοφυλακή δεν συντόνισε και δεν πήρε μέρος σε καμία επιχείρηση διάσωσης» έγραψε στο διαδίκτυο.

Κλείσιμο
Το ζήτημα διερευνά και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που γνωστοποίησε ότι «συλλέγει σειρά στοιχείων για το όλο θέμα», σημειώνοντας εκ νέου ότι «η Λιβύη δεν θεωρείται ασφαλής λιμένας».

Παρέμβαση στο ζήτημα πραγματοποίησε ο βουλευτής της Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι. «Αν επιβεβαιωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση συντονίσθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή, θα σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε μαζική απώθηση, για την οποία η Ιταλία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης