Άφωνοι οι λουόμενοι σε παραλία της Ισπανίας: Μετανάστες ξεπηδούν από βάρκα, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία

Άφωνοι οι λουόμενοι σε παραλία της Ισπανίας: Μετανάστες ξεπηδούν από βάρκα, καταδιωκόμενοι από την αστυνομία

 Ζητούσαν από τους πολίτες φαγητό και νερό με το που πάτησαν το πόδι τους στην άμμο  - Οι αφίξεις μέσω θαλάσσης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών

spain_refugees
Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι δεκάδες λουόμενοι σε παραλία στη Zahora της Ισπανίας, όταν βάρκα με μετανάστες έφτασε στην ακτή. 

Περίπου 50 μετανάστες, καταδιωκόμενοι από σκάφος της αστυνομίας, οδήγησαν τη φουσκωτή τους λέμβο σε μια ισπανική παραλία και έπειτα διασκορπίστηκαν σε χρόνο dt στους γύρω αμμόλοφους και το δάσος. 

Το συγκλονιστικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, έχει καταγράψει τους μετανάστες, κυρίως νέους άντρες, να πετούν τα σωσίβιά τους καθώς προσεγγίζουν την ακτή, να πηδούν στην παραλία,  την ίδια ώρα που οι λουόμενοι τους κοιτούν με μεγάλη απορία.

Illegal migrants land on Spanish beach of Tarifa and flee


Κλείσιμο
Στη συνέχεια, αποβιβάστηκαν σε μια παραλία κοντά στο λιμάνι Ταρίφα αφού διέσχισαν τα στενά του Γιβραλτάρ.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών, που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, έχει μειωθεί στο μισό από την αρχή της χρονιάς σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, έχει τριπλασιασθεί σε ό,τι αφορά την Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail» κάποιοι λουόμενοι έσπευσαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την παραλία, άλλοι πέταξαν τις ρακέτες τους, σταματώντας το παχνίδι, ενώ ορισμένοι που βρέθηκαν κοντά στο πλοιάριο, στριφογύριζαν στην άμμο για να μην τραυματιστούν. 

spain_ref1


Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες κατά τις οποίες οι μετανάστες με το που πάτησαν το πόδι τους στην άμμο, ζητούσαν από τους πολίτες φαγητό και νερό. Κατά τις ίδιες πηγές, μια γυναίκα που επέβαινε στο πλοιάριο, έπεσε στην άμμο, τραυματισμένη στον ώμο. 

Η ισπανική ακτοφυλακή προσέγγισε, νωρίτερα, το πλοιάριο, σε μια προσπάθειά του να  παρεμποδίσει το σκάφος ενώ βρισκόταν ακόμη το νερό, ωστόσο ανέπτυξαν μεγαλύτερη ταχύτητα και κατάφεραν να διαφύγουν. 

Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς της Ανδαλουσίας στους πρόσφυγες προσφέρθηκαν νερό, γάλα, μπισκότα και χυμοί από σούπερ μάρκετ, αλλά και άφθονο νερό. 

spain_ref2


Στη δημοφιλή παραλία, εκεί όπου συχνάζουν και γυμνιστές, μια παρέα από τους τολμηρούς κολυμβητές κοίταζε με περιέργεια τι έχει συμβεί, παρακολουθώντας τους μετανάστες να τρέχουν...

Οι αφίξεις μέσω θαλάσσης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών.

Η Ισπανία έχει γίνει για φέτος η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη, εκτοπίζοντας την Ιταλία. Περισσότεροι από 20.992 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης από τις αρχές του χρόνου και 304 έχασαν την ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με ημερομηνία 25 Ιουλίου. Η Ιταλία μετρά 18.130 αφίξεις και περισσότερους από 1.000 νεκρούς και η Ελλάδα 15.528 αφίξεις και 89 νεκρούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας ζήτησε να δοθεί «ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης