Η Νέα Ζηλανδία ζητεί από την Αυστραλία να αλλάξει τη σημαία της!

aus

Οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες με την Νέα Ζηλανδία να ζητεί από την Αυστραλία να βάλει το...καγκουρό στη σημαία της στη θέση του Σταυρού του Νότου 

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Winston Peters, φαίνεται ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά των ήδη, κατά κάποιο τρόπο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καλώντας την Αυστραλία να αλλάξει τη σημαία της.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Winston Peters είπε ότι “έχουμε μια σημαία που την έχουμε από πολύ παλιά και αυτή την αντέγραψε η Αυστραλία. Γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξει τη δική της σημαία”.

Μάλιστα, το 2016 έγινε ένα δημοψήφισμα στη Νέα Ζηλανδία περί αλλαγής της σημαίας, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η σημαία της χώρας να παραμείνει η ίδια.

Η Νέα Ζηλανδία υιοθέτησε τη σημαία με το Σταυρό του Νότου το 1902, ενώ η Αυστραλία επίσημα το 1954.

Ωστόσο, το σχέδιο της αυστραλιανής σημαίας υιοθετήθηκε αφού κέρδισε έναν εθνικό διαγωνισμό το 1901 και κυμάτισε τον Σεπτέμβριο του ιδίου χρόνου κατά τη διάρκεια της Flag Day. Κατά τη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας επήλθαν μικρές αλλαγές στο όλο σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

AZ

Να αναθεσουν στον Κοτζιά την λυση του πρόβληματος

Μπεεε

Μονο ενας Αλεκσις θα σας σωσει! Τον δινουμε σε τιμη ευκαιριας.

3 στην τιμη 1

και δώρο τον Κοτζιά κ τον αλλον τον μουργο τον Καμμένο

Μαικ

Ας έρθουν στις Πρέσπες να λύσουν και αυτοί τα θέματα τους

....

όπως θα ζητάνε σύντομα οι Σκοπιανοί να αλλάξουμε την σημαία της Μακεδονιάς γιατί καπηλευόμαστε ένα κατεξοχήν Σκοπιανό σύμβολο όπως τον ήλιο της Βεργίνας και το χρησιμοποιούμε παράνομα για σήμα στην σημαία μίας περιφέρειας της Ελλάδος. Αυτά τα παράλογα συμβαίνουν επι Τσίπρα. Θα μας πουν και εμάς να βάλουμε κανένα εθνικό ζώον επάνω όπως καμία κατσίκα η κανά σπάρο.

ΜΙΚ

Συμβαίνουν και στα καλύτερα τα σπίτια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης