Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια: Ένας νεκρός από την πύρινη λαίλαπα που απειλεί την πόλη Ρέντινγκ

Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια: Ένας νεκρός από την πύρινη λαίλαπα που απειλεί την πόλη Ρέντινγκ

Η φωτιά που οι αρχές της Καλιφόρνιας αποκαλούν «Καρ» είναι μια από τις πολλές που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στην Κομητεία Ρίβερσαϊντ και οι αρχές λένε πως θεωρούν ότι προκάλεσε ο ίδιος ύποπτος

fire-usa
Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την πυρκαγιά «Καρ» που μαίνεται εκτός ελέγχου τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Καλιφόρνια και έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Η φωτιά αυτή, που καίει σε μια ορεινή περιοχή της Κομητείας Σάστα, 240 χλμ. βόρεια από το Σακραμέντο, είχε μετατρέψει σε στάχτη 81.000 στρέμματα ως την Πέμπτη, και παραμένει σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας. Εχθές, ένας χειριστής μπουλντόζας βρήκε τραγικό θάνατο αφου εγκλωβίστηκε στις φλόγες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας δασών, τον Σκοτ Μακλίν, η φωτιά «Καρ» κατευθύνεται πλέον στην πόλη Ρέντινγκ, που έχει πάνω από 90.000 κάτοικους. «Αν ζείτε στο δυτικό Ρέντινγκ, αρχίστε να προετοιμάζεστε για εκκένωση», τόνισε η τροχαία της Καλιφόρνιας μέσω Twitter. «Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου!».

Η φωτιά που οι αρχές της Καλιφόρνιας αποκαλούν «Καρ» είναι μια από τις πολλές που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στην Κομητεία Ρίβερσαϊντ και οι αρχές λένε πως θεωρούν ότι προκάλεσε ο ίδιος ύποπτος.





Κλείσιμο
Ο Μπράντον ΜακΓκλόβερ, 32 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στην πόλη Χέμετ και του ασκήθηκε δίωξη για πέντε εμπρησμούς από πρόθεση, ανέφερε η υπηρεσία προστασίας δασών των ΗΠΑ. Δεν έγινε σαφές εάν ο ΜακΓκλόβερ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί και το ύψος της εγγύησης για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια, έχει δικηγόρο.

Η Πυρκαγιά Κράνστον, που έχει καταστρέψει τουλάχιστον πέντε σπίτια και συνεχίζει να μαίνεται στα Όρη Σαν Χασίντο, δυτικά του Παλμ Σπρινγκς, εξώθησε τις αρχές να διατάξουν την επείγουσα απομάκρυνση 3.200 ανθρώπων από τρεις περιοχές. Σχεδόν 700 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια έκταση 19.000 στρεμμάτων και παρέμενε ανεξέλεγκτη το απόγευμα της Πέμπτης.




Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ εξαιτίας των πυρκαγιών, που ενισχύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες (37° Κελσίου) και τη χαμηλή υγρασία.

Εξάλλου η πυρκαγιά Φέργκιουσον ανάγκασε το Εθνικό Πάρκο Γιοσίμιτι να κλείσει προσωρινά ένα κέντρο υποδοχής επισκεπτών. Η πυρκαγιά Φέργκιουσον, που κατακαίει βλάστηση σε απόκρημνες πλαγιές και δυσπρόσιτες περιοχές, έχει αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για τους πυροσβέστες. Ένας τους σκοτώθηκε τη 14η Ιουλίου, όταν μηχάνημα έργου που χρησιμοποιούσε για να φτιάξει αντιπυρική ζώνη ανατράπηκε. Άλλοι επτά πυροσβέστες τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης