Τραμπ σε Τουρκία: Αφήστε αμέσως ελεύθερο τον πάστορα Μπράνσον

Τραμπ σε Τουρκία: Αφήστε αμέσως ελεύθερο τον πάστορα Μπράνσον

Σε διπλωματικό θρίλερ κορυφαίου επιπέδου μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας εξελίσσεται η υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα από τις τουρκικές αρχές - Σαφές μήνυμα στον Ερντογάν από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς

branson
O Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Τουρκία να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, που τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη μακρόχρονη φυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ενός θαυμάσιου Χριστιανού και οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου» ήταν το tweet που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο μετά τις απειλές περί τιμωρητικών μέτρων που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. «Υποφέρει πολύ. Αυτός ο αθώος κληρικός πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος» υπογράμμισε.



Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως «προς τον πρόεδρο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν κα την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Άντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις».

«Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Άντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος» τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, σε μια εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
Χθες, τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες, θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό «είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα όμως δεν επαρκεί» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Στον Άντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος» επέμεινε ο Μάικ Πενς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης